Podziel się wrażeniami!
Zaczniemy od czerni i bieli.
Frombork, lipiec 2007.
Sprzęt: Dynax 7D + 18-70/3.5-5.6
piękna modelka. piękne foto
Dziekuję
Lestek - no dobra, a kadr, a światło?
witmann napisał(a):
a kadr, a światło?
No zdjęć wyszło sporo, z resztą sama sesja długo trwała - od około 17-tej do północy
Jest jeszcze kilka ujęć, które chciałbym pokazać. Z resztą właściwie ominąłem na razie dwie lokalizacje, ale skoro już zacząłem serię "nocną" to nie będę jej przerywał, tylko dokończę i cofnę się wtedy do pozostałych miejscówek
Co do drzwi - nie każdy portret musi być zbliżeniem na buzię Ja to zdjęcie uważam za udane, ale szanuję zdanie innych i dziękuję za opinię
witmann napisał(a):
od około 17-tej do północy
witmann napisał(a):
Co do drzwi - nie każdy portret musi być zbliżeniem na buzię Ja to zdjęcie uważam za udane, ale szanuję zdanie innych i dziękuję za opinię
Melanie - Miało być krócej, bo główny pomysł był na zdjęcia wieczorno-nocne na gdańskiej starówce, ale Kinga zadzwoniła, że jest wolna wcześniej, więc stwierdziłem, że można wykorzystać ten czas na zrobienie trochę innych zdjęć w innych miejscach i tak też zrobiliśmy. Ogólnie wyszły 4 miejscówki - dwie w Gdyni Orłowie i dwie w Gdańsku. Nie było też tak, że przez te 7 godzin tylko robiliśmy zdjęcia. Była przerwa na lody a wieczorem przed starówką na naleśniki i herbatę, za które to chciałem Modelce podziękować, bo dobre były i podładowały baterie
doslav - wybija się, bo miało się wybijać - pisałem przecież o zmianie konwencji Prawdę mówiąc inne zdjęcie upatrzyłem sobie jako mocny punkt sesji, jednak z racji zobowiązań konkursowych na innym forum jeszcze przez jakiś czas nie będę go mógł pokazać, ale na pewno to uczynię, bo robiłem tego typu sesję po raz pierwszy (w sensie wykorzystanego oświetlenia) i pomimo świadomości niedociągnięć, jestem z tego zdjęcia dumny
aha. ano tak, nie pomyslalam ze przeciez przerwy byly .. no to tak w skrocie dluga i mile spedzona sesja
Melanie napisał(a):
no to tak w skrocie dluga i mile spedzona sesja
witmann napisał(a):
Lestek - no dobra, a kadr, a światło?