anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Re: witmann - Meksyk! - część 3 - piramidy

witmann
Początkujący

Re: witmann - Meksyk! - część 3 - piramidy

Zaczniemy od czerni i bieli.
Frombork, lipiec 2007.
Sprzęt: Dynax 7D + 18-70/3.5-5.6

327 ODPOW. 327
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

piękna modelka. piękne foto :c4

witmann
Początkujący

Dziekuję :)

Lestek - no dobra, a kadr, a światło? :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

witmann napisał(a):

a kadr, a światło? :slight_smile:

Eee tam... Kadr, światło... Całokształt się liczy!
A ten akurat wypada bardzo korzystnie :smileythumbsup: ;)

Widzę, że dopadłeś modelkę i wycisnąłeś z niej ile się da (fotograficznie oczywiście) :D No i opłaciło się...
Nadal uważam, że seria świetna, aczkolwiek z tym przedostatnim zdjęciem (z drzwiami) coś jest na rzeczy... Trudno mi to dokładnie określić ale gdybym miał wskazać najmniej podobające się to właśnie to drzwiowe bym wskazał...

Będzie jeszcze? :D

witmann
Początkujący

No zdjęć wyszło sporo, z resztą sama sesja długo trwała - od około 17-tej do północy ;)
Jest jeszcze kilka ujęć, które chciałbym pokazać. Z resztą właściwie ominąłem na razie dwie lokalizacje, ale skoro już zacząłem serię "nocną" to nie będę jej przerywał, tylko dokończę i cofnę się wtedy do pozostałych miejscówek :)

Co do drzwi - nie każdy portret musi być zbliżeniem na buzię ;) Ja to zdjęcie uważam za udane, ale szanuję zdanie innych i dziękuję za opinię :)

Melanie------
Początkujący

witmann napisał(a):

od około 17-tej do północy

7 godzin aż? xd
to chyba juz wszystkie miejsca wykorzystaliscie :smileyhappy:

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

witmann napisał(a):

Co do drzwi - nie każdy portret musi być zbliżeniem na buzię ;) Ja to zdjęcie uważam za udane, ale szanuję zdanie innych i dziękuję za opinię :)

Tak sobie obejrzałem jeszcze raz wszystkie z serii i wychodzi mi, że ono (to zdjęcie drzwiowe) po prostu z tej serii się wybija/nie pasuje... Jest... hmm... Inne?..

Gdyby nie było udane/było całkowicie nieudane nie miał bym problemów, żeby je wypunktować :D A mam!... Więc szukam nadal ;)

Niecierpliwie czekam na dokładkę :smileythumbsup:

witmann
Początkujący

Melanie - Miało być krócej, bo główny pomysł był na zdjęcia wieczorno-nocne na gdańskiej starówce, ale Kinga zadzwoniła, że jest wolna wcześniej, więc stwierdziłem, że można wykorzystać ten czas na zrobienie trochę innych zdjęć w innych miejscach i tak też zrobiliśmy. Ogólnie wyszły 4 miejscówki - dwie w Gdyni Orłowie i dwie w Gdańsku. Nie było też tak, że przez te 7 godzin tylko robiliśmy zdjęcia. Była przerwa na lody a wieczorem przed starówką na naleśniki i herbatę, za które to chciałem Modelce podziękować, bo dobre były i podładowały baterie ;)

doslav - wybija się, bo miało się wybijać - pisałem przecież o zmianie konwencji ;) Prawdę mówiąc inne zdjęcie upatrzyłem sobie jako mocny punkt sesji, jednak z racji zobowiązań konkursowych na innym forum jeszcze przez jakiś czas nie będę go mógł pokazać, ale na pewno to uczynię, bo robiłem tego typu sesję po raz pierwszy (w sensie wykorzystanego oświetlenia) i pomimo świadomości niedociągnięć, jestem z tego zdjęcia dumny ;)

Melanie------
Początkujący

aha. ano tak, nie pomyslalam ze przeciez przerwy byly :P .. no to tak w skrocie dluga i mile spedzona sesja ;)

witmann
Początkujący

Melanie napisał(a):

no to tak w skrocie dluga i mile spedzona sesja ;)

Można tak powiedzieć ;)

Lestek------
Początkujący

witmann napisał(a):

Lestek - no dobra, a kadr, a światło? :slight_smile:

Wg. mnie wszystko jak trzeba. Szczerze, jak wchodzę na Galerię ostatnio wypatruję Twoich zdjęć z Kingą. Świetnie czuje się przed obiektywem a ten ją widać lubi. Widziałem wiele portretów w tym wiele wypacykowanych modelek ale Kinga ma w sobie to coś, co każe mi tu zawsze zaglądać.