Podziel się wrażeniami!
Ponieważ miałem przyjemność i możliwość być akredytowanym photographem
Na_170035.jpg
Na_170040.jpg
PS. poprawiłem kompresję - myślę, że jest lepiej - sorry.
cdn.
Tadeusz napisał(a):
Dla odmiany kilka Zdzisiów:
Aniqa, Jane, mama kuby, krzys1977, rakastan, Artur Gniezno, Prash, dziękuję za wizytę i zostawienie komentarza.
I bardzo dobrze, że każdy może widzieć inaczej - mnie - tak się podobałokrzys1977 napisał(a):
A to będzie mała stokrotka" wykadrował bym w kwadrat, takie moje zdanie
I milenijki są najmniejszym problemem. Po prostu, kiedyś przestałem i już się pogubiłem. Może kiedyś zrobię inwentaryzację?krzys1977 napisał(a):
Tadeusz już od dawna nie numeruje fotek
Adin, dwa, tri, próba wstawiania obrazków...
Kiedy oglądam prace amatorów wykonane teleobiektywem , nazywane przez nich „reportażem”, przy zadowalającym ich stanie technicznym (znakomite autofokusy i lampy błyskowe robią swoje),irytuje mnie ich oddalenie od człowieka,zarówno w sensie dosłownym (nieśmiałe,oddalone kadrowanie),jak również w sensie braku intymności,kontaktu z fotografowanym.
Są to reprodukcje osób na zdjęciu,nie żaden reportaż.
Autorzy tych zdjęć czując podświadomie niedowład artystyczny,starają się wypełnić tę pustkę wyrazową,czekając na jakiś śmieszny lub niekorzystny dla fotografowanych osób wyraz twarzy.
Fotografowanie reportażu teleobiektywem jest pozornie bezpieczniejsze,bo nie grozi kontaktem z osobami fotografowanymi,lecz uczcie się fotografować ludzi z bliska.
Samotny grajek 1 to po prostu crop 2, tak?
Niniel napisał(a):
Photomusic, kolejny raz udowadniasz, że nie masz nic do powiedzenia własnymi słowami
Tadeusz napisał(a):
Niniel napisał(a):
Niniel, Tobie się exif (po najechaniu kursorem na miniaturkę, chociażby) się nie wyświetla?
Nie, to są zupełnie różne kadry (przypadkiem, grajek ma taka samą pozycję).
Rudzielec i mleczyk. Tym razem skorzystałem z pierścieni pośrednich.
Jednak Raynox jest bardziej przekonujący. Przynajmniej z 55-200. Do makrówki 100/2,8 jednak wybrałbym pierścienie.
Zapraszam.
Witaj Tadeusz.
Ruda fajnie uchwycona, no i mleczyk 1 niczego sobie.
Tylko mleczyk 2 mógł by być bardziej symetrycznie i na tle widzę kilka plamek, matryca do czyszczenia.