Podziel się wrażeniami!
Korzystając z faktu, że póki co można tu zamieszczać foty z D5D pozwolę sobie wrzucić parę zdjęć koncertowych.
Pani nazywa się Gabriela Kulka i pod koniec sierpnia zagrała darmowy koncert w Starym Browarze w Poznaniu. Wszystkim lubiącym mocne kobiece głosy, lekko jazzowy klimat z dużym poczuciem humoru i cierpiącym na brak odpowiedników Kate Bush czy Tori Amos na naszej scenie - polecam wizytę na http://www.myspace.com/gabrielakulka. A to kilka zdjęć z jej koncertu.
D5D + flinta, ew. kit. ISO 1600
cd.
cd2.
I kto mówił, że na 1600ISO się nie da bo szumi?
Da się!
Przyjemnie się ogląda.
Nawet bardzo przyjemnie. Aż mam ochotę się wybrać na koncert i poćwiczyć...
No proszę, ktoś odpisał, a ja zapomniałem że tu zdjęcia wrzucałem
1600 szumi jak jasna cholera, ale od czego jest funkcja Noise Reduction w Lightroomie Skoro da się oglądać to inny koncert: 1984, 1.11.2008, koncert w klubie "U Bazyla" w Poznaniu.
Oczywiście ISO 1600, KM D5D + 50/1.7. Warunki oświetleniowe ekstremalne (2 czerwone reflektory na scenę, chociaż słowo reflektor jest sporym eufemizmem), na szczęście zespół miał rzutnik i wizualizacje wyświetlane tuż za sceną. Efekty widać poniżej, po więcej zapraszam do galerii ze stopki.
Tu najbardziej podoba mi się to ostatnie (w czerwieni), szkoda tylko, że mikrofon postać ma za plecami.
(ot)
Jakub napisał(a):
1600 szumi jak jasna cholera, ale od czego jest funkcja Noise Reduction w Lightroomie Skoro da się oglądać ...
Akurat postać powinna mieć za sobą mikrofon niż przed sobą, bo to basista który nie śpiewa
Co do wysokoczułych filmów - jeszcze półtora roku temu moja Pani robiła na festiwalu zdjęcia na kliszy. Ilford 800 ISO daje takie ziarno, że szumy cyfrowe się chowają
Jakub napisał(a):
Akurat postać powinna mieć za sobą mikrofon niż przed sobą, bo to basista który nie śpiewa
Co do wysokoczułych filmów - jeszcze półtora roku temu moja Pani robiła na festiwalu zdjęcia na kliszy. Ilford 800 ISO daje takie ziarno, że szumy cyfrowe się chowają
Celtycki "Beltaine", koncert w pubie Brogans w Poznaniu.