Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
17 i 18 za Michałem
19 - jak dla mnie ok
Witam
17- dziwna kolorystyka, tworząc zdjęcie krajobrazowe, panoramę, zapomniałaś o głębi. W tle znajduje się nieostry jej fragment, który niczemu nie służy. Niestety nie mam pojęcia jakiej przysłony użyłaś itd. więc reszta porad mija się z celem...
18 i 19 odnoszę wrażenie, że użyłaś efektu świetlnego do wyróżnienia fragmentów zdjęcia (szczególnie 18). Niestety nie wiem co chciałaś wyróżnić, zabieg ten nie ma tu sensu.
w 19 horyzont co prawda jest prosty ale dom na pierwszym planie jest ustawiony pod kątem co burzy tę równowagę.
Pozdrawiam
19- faktycznie taka aura była? jaskółek nie widać czy celowo tak złowieszczo miało być?
kadr raczej prosto a budynki lecą na prawo i lewo bo taka uroda szerokiego kąta
18-powtórzę za kolegą, że niepotrzebnie no chyba że tam mieszkasz i chciałaś nam pokazać
17-oko biega po kadrze nie mogąc znaleźć tematu...zdaje się przesadziłaś z nasyceniem, no chyba że tak ma być to już się nie czepiam
Mam nadzieję, że zbyt wredny nie jestem
PS. ładne miasteczko - lubię takie
A teraz 3 pierwsze fotki wykonane z obiektywem Pentacon 50/1.8
a Creatoor'owi bardzo dziekuje za pomoc
brawo za 21
i18
a dziękuję, miło że się podoba
głóg na 22 też niczego sobie choć trochę listek przepalony
ładne kolorki, ogólnie przyjemne chociaż w tej stokrotce coś mi nie pasuje... sam nie wiem co
Maż dobry punkt widzenia a to poctawa w fotografij foty Ładne ,morzna z tej galerij wyciągnoć pozytywne wnioski i czegoś sie samemu nauczyć brawo
Namrod napisał(a):
Maż dobry punkt widzenia a to poctawa w fotografij foty Ładne ,morzna z tej galerij wyciągnoć pozytywne wnioski i czegoś sie samemu nauczyć brawo