anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zgrywanie i obróbka filmów z A35

Par_Dez
Początkujący

Zgrywanie i obróbka filmów z A35

Witam!
Chcę zgrać parę filmów nagranych A35 na dysk komputera,a następnie wyciąć niektóre sceny i połączyć to w jeden film,który mogę odtworzyć - bez straty jakości na komputerze podłączonym do telewizora HD Ready LCD przewodem HDMI.Czytałem parę wypowiedzi porad na tym forum,ale nie bardzo się mogę w tym połapać.Czy może ktoś wie jakim programem i jak to zrobić wyjaśnione tak bardziej łopatologicznie.

4 ODPOW. 4
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Zainstaluj dołączony na płytce z aparatem program PMB. Dzięki niemu importujesz zdjęcia i filmy na komputer, możesz także przyciąć a następnie połączyć filmiki w jeden.
Obie funkcje znajdziesz w menu Manipulacja.
Nie da się dołożyć własnego podkładu muzycznego.

profile.country.pl_PL.title
druczek
Poszukiwacz

Zgadzam się z Sadam. Jeśli chcesz do tego podłożyć muzykę pod filmik polecam program Windows Movie Marker. Prosty w obsłudze.

Gucio50
Początkujący

Witam!
Chcę zgrać parę filmów nagranych A35 na dysk komputera,a następnie wyciąć niektóre sceny i połączyć to w jeden film,który mogę odtworzyć - bez straty jakości na komputerze podłączonym do telewizora HD Ready LCD przewodem HDMI.

PMB i MovieMaker są jak najbardziej odpowiednia drogą i do tego tanią.

Nieco bardziej zaawansowane funkcjie edycujne (Przejścia, PIP, Efekty specjalne typu Hollywood itp itd) masz dostepne za około 350-400zł

To potrafia i więcej najnowsze wersje Pinnacle studio, Sony Vegas lub AVID Studio.
Ja uzywam Sony Vegas i Pinnacle i jestem zadowolony,
zwłaszcza z ostatniej wersji Pinnacle Studio 15. Cena/Jakość. :c22 :c22 :c22 :c22 :c22 :c22 :c22

Wiecej o edycji AVCHD(m2ts) zobaczysz tutaj
http://www.hdtv.com.pl/forum/kamery-f14.html
w wątkach o edycji filmów.

profile.country.pl_PL.title
druczek
Poszukiwacz

Ja proponuję byś napisał kwotę jaką możesz wydać na te programy. Jeśli chcesz zostać przy darmowych to polecam PMB i Movie Marker.