anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zamiana A700 na A77 - czy warto ?

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Zamiana A700 na A77 - czy warto ?

Czy warto wymienić A 700 na A 77? w A 700 przeszkadza mi szum na wysokim ISO np 1600, reszta jest ok. Mam wątpliwości co do wizjera nowej Alfy, i szumu matrycy. Czy ktoś mnie przekona aby zmienić A 700 na A77 a może lepiej na A900 ?
Proszę o pomoc, dziękuję

5 ODPOW. 5
armalite
Początkujący

Jeśli tylko szumy są przyczyną, dla której obecny aparat Ci przestaje wystarczać to absolutnie nie kupuj A77. Bo on szumi właściwie dokładnie tak samo o ile nie bardziej...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Wizjer w A77 jest boski. Dużo łatwiej określić, czy np. używając Planar'a trafiłem z ostrością w punkt, czy też np obiekt wysunął się poza GO.
ISO 3200 używałem w naprawdę dupiatych warunkach (pub) i jak najbardziej uważam, że jest użyteczna ta czułość.

oldguest
Początkujący

armalite napisał(a):

Jeśli tylko szumy są przyczyną, dla której obecny aparat Ci przestaje wystarczać to absolutnie nie kupuj A77. Bo on szumi właściwie dokładnie tak samo o ile nie bardziej...

Ja zmieniłem A700 na A77 i uważam, zrobiłem dobry ruch.
Niejako jestem skazany na ten system /kilka obiektywów/, ale nie narzekam, a wręcz porównując jakość do ceny Sony /Minolta/ przebija bardziej uznane firmy C-N.
W porównaniu z 700 jest kilka funkcji bardzo przydatnych - między innymi: podgląd na żywo, "z ręki o zmierzchu" - ISO często przekracza 3000, a jakość na bardzo dobrym poziomie, auto HDR, extra regulacja balansu bieli i nakładania filtrów kolorowych, super GPS - to tylko kilka wymienionych, bo dalej testuję. Alfę 700 bardzo lubiłem, ale ta jest wyraźnie lepsza. Obsługa - rozmieszczenie przycisków bardzo podobne do A700.
Moje zdjęcia są na www.digart.pl /user: antonib/ Ostatnie zamieszczone są wykonane a77, a dziesiątki wcześniejszych a700.
Pozdrawiam
Antek

oldguest
Początkujący

kmsony70 napisał(a):

Czy warto wymienić A 700 na A 77? w A 700 przeszkadza mi szum na wysokim ISO np 1600, reszta jest ok. Mam wątpliwości co do wizjera nowej Alfy, i szumu matrycy. Czy ktoś mnie przekona aby zmienić A 700 na A77 a może lepiej na A900 ?
Proszę o pomoc, dziękuję

W uzupełnieniu: A900 to pełna klatka, więc zobacz czy wszystkie szkła będą o'k.
Uważam, że szumy mniejsze niż w A700.
Wizjer - trzeba się przyzwyczaić - ale to szybko mi poszło, natomiast trzeba pamiętać, że działa tylko przy włączonym aparacie, więc "przymiarki do kadru" przy wyłączonym aparacie nie wchodzą w rachubę.
pzd
a

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Dzięki pozdrawiam.