anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Time Lapse

capone-----
Początkujący

Time Lapse

Witam
Mam problem i nie mogę znaleźć rozwiązania. Alpha a330 nie posiada wejścia na wężyk a pilot do niego blokuje migawkę tylko w trybie BULB natomiast w opcji zdjęć seryjnych niestety nie (taką informację podano mi w Sony help center). Chciał bym wykonać np 300 zdjęć seryjnych jednak trzymanie palcem wciśniętego spustu migawki przez tak długi czas jest męczące i tu pojawia się moje pytanie....Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie na zablokowanie migawki w trybie zdjęć seryjnych tak by aparat wykonywał kolejno zdjęcia do czasu ponownego wciśnięcia (puszczenia) spustu migawki ?

Idąc dalej tym tropem może ktoś zna jakiś sposób na automatyczne wykonywanie zdjęć interwałowych np co 3 czy 10 sekund z zablokowaną ekspozycją oczywiście ?

12 ODPOW. 12
capone-----
Początkujący

Dobrze już dobrze...zejdzmy na ziemię.

Jedyne czego potrzebuję to zdjęcia z interwałem oraz zdjęcia seryjne...Bez konieczności trzymania spustu migawki paluchem. Jeżeli ktoś stosował już jakiś trick, zna jakieś sensowne rozwiązanie to będę dozgonnie wdzięczny a i innym pewnie się przyda bo jak by nie było ta seria alphy jest ograniczona w pewne funkcje.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

capone napisał(a):

Dobrze już dobrze...zejdzmy na ziemię.

Jedyne czego potrzebuję to zdjęcia z interwałem oraz zdjęcia seryjne...Bez konieczności trzymania spustu migawki paluchem. Jeżeli ktoś stosował już jakiś trick, zna jakieś sensowne rozwiązanie to będę dozgonnie wdzięczny a i innym pewnie się przyda bo jak by nie było ta seria alphy jest ograniczona w pewne funkcje.

Lajam w tym wątku wskazał na rozwiązanie pewnej firmy:

Lajam napisał(a):

Oryginalnego nie ma.

Pojawiają się natomiast wynalazki niezależnych producentów.

http://www.youtube.com/watch?v=okfSp9d_mps

Do kupienia tutaj http://tempus.bymac.org/

Dodam od siebie, że to co NEXa wyzwala, wyzwoli i DSLR/SLT SONY (m.in. Twój aparat).

tenzer
Poszukiwacz

Świetne urządzenie, tego szukałem.
Kolejny krok do mojego szalonego projektu :)