Podziel się wrażeniami!
Witam Mam pewien problem z moim aparatem sony alpha 300 Podczas pewnej wycieczki wylała mi się woda na wyświetlacz tegoż aparatu no i nic nie widzę na wyświetlaczu prócz jasnej poświaty Mam pytanie Czy mógłby mi ktos powiedziec czy warto naprawiac ten aparat czy zaprzestac ze względu na duże koszty Proszę o pomoc Pozdrawiam
Message was edited by: -Nagata-
zmiana tytulu postu
Message was edited by: Lajam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Skontaktuj się z serwisem lustrzanek Sony.
Wycena naprawy jest bezpłatna, w przypadku rezygnacji z usług serwisu ponosisz tylko koszt przesyłki.
Adres serwisu:
Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
W przypadku kontaktu wody z aparatem nie ma pewności czy uszkodzeniu uległ sam ekran, czy może coś wewnątrz jeszcze skorodowało. Wysłanie aparatu do serwisu da Ci pewność co do rodzaju usterki.
W kwestii samodzielnej wymiany wyświetlacza - owszem można, ale w przypadku jakiegokolwiek błędu można sobie uszkodzić aparat.
Pozdrawiam,
Mnie się kiedyś potłukł wyświetlacz w A350, popękał i pokazywął jedynie fragmenty kadru. Kupiłem na alegro sam wyświetlacz i wymieniłem go kosztowało mnie to około 300 zł. Trochę skupienia, rozkręć wyświetlacz, jest parę filmików na youtubie. Największy strach to rozłączenie przewodu taśmowego ze złącza. Nie używaj nadmiernej siły. Uda się! Tylko sprawdź dokładnie typ wyświetlacza bo podobno (przynajmniej do A350) są dwa typy, różniące się przewodem taśmowym. Ale skoro masz poświatę w wyświetlaczu to może on jest tylko zawilgocony i wskutek zwarcia ścieżek w przewodzie nie wyświetla obrazu tylko coś tam coś tam. Rozbierz go i wysusz na początek, może zakup nowego nie będzie konieczny. Pozdrawiam
Skontaktuj się z serwisem lustrzanek Sony.
Wycena naprawy jest bezpłatna, w przypadku rezygnacji z usług serwisu ponosisz tylko koszt przesyłki.
Adres serwisu:
Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
W przypadku kontaktu wody z aparatem nie ma pewności czy uszkodzeniu uległ sam ekran, czy może coś wewnątrz jeszcze skorodowało. Wysłanie aparatu do serwisu da Ci pewność co do rodzaju usterki.
W kwestii samodzielnej wymiany wyświetlacza - owszem można, ale w przypadku jakiegokolwiek błędu można sobie uszkodzić aparat.
Pozdrawiam,
Dzięki Kolego za informację Pozdrawiam