Podziel się wrażeniami!
Ze zwykłej ciekawości wpisałem nr seryjny swojej A77, którą kupiłem nową w Sony Center (zakup potwierdzony f-vat zawierającą tenże s/n), na stronie napraw CSI i jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się , że naprawiano tam A35 o tym samym numerze. Ktoś spotkał się z taką sytuacją ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć,
Powiem szczerze, że nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzać status naprawy nowo zakupionego aparatu...
Co do numeru - to całkiem możliwe, że się powtórzył. 🙂
Właśnie chodzi mi tylko o potwierdzenie czy to możliwe by numeru się powtarzały . Zadałem to pytanie CSI , ale nie doczekałem się odpowiedzi.
Sam jestem ciekawy, absurdalne wydaje się by S/N urządzenia mógłbyć powtórzony. W takiej sytuacji od razu wykluczona byłaby możliwość odzyskania sprzętu skradzionego.
Absurdalne by było gdyby każdy produkt miał inny numer seryjny (liczb by nie starczyło)...Moim zdaniem nie ma problemu bo ten sam numer seryjny dotyczy dwóch różnych modeli aparatów. JagiS jak zgłaszasz kradzież sprzętu oprócz SN podajesz też model aparatu...
Mam potwierdzenie z CSI numery seryjne mogą się powtarzać w różnych modelach.
Jeżeli sprawa dotyczy różnych urządzeń, to oczywiście nie ma tematu. Przecież oczywiste jest, że numery mogą się powtarzać. Zrozumiałem wcześniej, czytając post, że numery seryjne mogą się powtarzać dla tego samego modelu aparatu.