Podziel się wrażeniami!
Hej
Na plenerze udało mi się zrobić trochę zdjęć nowym A99. Mam problem z otworzeniem, niektórych RAWów, nawet po aktualizacji (pracuje na OS X 1-.8.2 i Aperture)
Macie też z nimi problemy, czy może to wynikać z tego że, według EXIFa aparat był prototypem (oznaczenie modelu xxx-0000)
Z góry dzięki za pomoc.
Hej
Na plenerze udało mi się zrobić trochę zdjęć nowym A99. Mam problem z otworzeniem, niektórych RAWów, nawet po aktualizacji (pracuje na OS X 1-.8.2 i Aperture)
Macie też z nimi problemy, czy może to wynikać z tego że, według EXIFa aparat był prototypem (oznaczenie modelu xxx-0000)
Z góry dzięki za pomoc.
Aktualizację wczoraj pobrałem i między innymi 99 była na liście, aplikacja Sony niestety sie sypie a nic innego chwilowo nie posiadam 😕
Aktualizację wczoraj pobrałem i między innymi 99 była na liście, aplikacja Sony niestety sie sypie a nic innego chwilowo nie posiadam 😕
Albo konwersja do dng albo nowy Lightroom. W wersji testowej można go używać za darmo przez jakiś czas (chyba 30 dni). Wiem, że nie jest to górnolotne rozwiązanie, ale skuteczne, bo ja mogę wywoływać RAWy z dokładnie tej samej a99.
kris..
Już działa. Aperture jeszcze nie wspiera 99 akurat w necie wyczytałem. Więc na dzień dzisiejszy nie ma chyba lepszego rozwiązania.
Wczoraj konwertowałem RAW'y do dng - śmigało na LR 3.6 aż miło
Wczoraj konwertowałem RAW'y do dng - śmigało na LR 3.6 aż miło
Dzisiaj rano na moim iMacu pojawiła się aktualizacja do Aperture i iPhoto 11. Między innymi dodano obsługę RAWów z aparatu A99, NEX-6 i NEX-5R.
Miła niespodzianka na początek weekendu.
Message was edited by: ra.ni-----
I nagle wszystko działa. Miałem trochę zdjęć z pleneru które według programu były uszkodzone, mały update i już jest ok.
Polecam