Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie - po paru latach użytkowania A700 coś się rozchorował. Kiedy robię (obojętnie jakim obiektywem) zdjęcie poziomo punkt centralny widoczny w wizjerze jest przesunięty na gotowym zdjęciu do góry, kiedy zaś zdjęcie poziome punkt centralny przesunięty jest na prawy bok, i tu pytanie. Co mogło paść no i czy ktoś orientuje się kosztów naprawy - z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
prawdopodobnie uszkodzony został stabilizator obrazu.
Wyceną - po uprzednim przesłaniu - zajmuje się serwis.
Dane kontaktowe:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
Było kilka takich przypadków i jeżeli mocniej, to stabilizacja a jeżeli lżej, to czasem lustro wymaga ustawienia lub naprawy mechanizmu. Sprawdź, czy pod lustrem nie ma z którejś strony jakiegoś paprocha, może coś większego dostało się do komory lustra i ono nie opada do końca.
Jeżeli dmuchanie nie pomoże, to Kris dał namiar na CSI.
No nie wiem czy znaczne ale wydaje mi się że raczej znaczne - i to sporo niestety.... dołączam rysunek przykładu
Uh, jednak raczej stabilizacja.
Masz wykupioną dodatkową gwarancję?
no niestety już nie mam - miałem tylko na 3 latka - dlatego obawiam się kosztów naprawy. Szkoda mi się go pozbywać, wolałbym naprawić to cacko bo jest to wg bardzo dobre lusterko. Mieszkam w Gdyni, i mógłbym tu w trójmieście poszukać jakiegoś serwisu, jednak wolałbym w CSI
Ekspertyza w CSI jest bezpłatna. Płacisz tylko za wysyłkę.
Moim zdaniem warto skorzystać z tej opcji, szczególnie że A700 nadal trzyma wartość i naprawa może być bardziej opłacalna niż szukanie nowego aparatu.
Lajam napisał(a):
Ekspertyza w CSI jest bezpłatna. Płacisz tylko za wysyłkę.
Moim zdaniem warto skorzystać z tej opcji, szczególnie że A700 nadal trzyma wartość i naprawa może być bardziej opłacalna niż szukanie nowego aparatu.
Dowiesz się, gdy zrobisz tak, jak Lajam zaproponował, proste.