Podziel się wrażeniami!
Witam!
Tak jak w temacie, co mi polecicie? mam do wydania 2300zł chodzi o bodyy z kitowym obiektywem na początek, żeby się podszkolić w jej użytkowaniu później coś może z serii G. A jeśli dołączę do tego obiektyw sigmy z mocowaniem sony potrzebne jest dodatkowe strojenie?? myślałem nad 33 35 ewentualnie 55 . Czasami się spotykam z różnymi literkami za modelem np. 33L 33K o co z tym chodzi??
Pomoże ktoś kto w temacie jest na "TY"??
kuraq napisał(a):
Ta ładowarka nie sprawia, że aku jest bardziej naładowany niż przy użyciu zwykłej
Lajam napisał(a):
czas około godziny fotografowania.
Lajam napisał(a):
Takie dane są zupełnie bez sensu tak samo jak twierdzenie o "lepszości" ładowania AC-VQ900AM.
photomusic napisał(a):
Zapytam tak jak Ty-„ Rozumiem, że masz, używasz i stąd tak śmiałe tezy?”
Lajam napisał(a):
Akumulator w 33/35/55 nie jest zbyt duży, ale spokojnie pozwala na wykonanie około 300-400 zdjęć przy każdorazowym przeglądaniu na LCD.
Mnie też udało się pstryknąć ok 600-700zdjęć na jednym aku, bez podglądu, ale w różnych warunkach, część seryjnie część manual etc.
Co do prędkości zdjęć, robiłem sporo na zawodach psich zaprzęgów i SLT-A33 sprawdza się świetnie, bardzo ładnie łapie ostrość nawet na tanim obiektywie sigma 70-300 macro bez apo. Jedyny problem z A33 to mały stosunkowo bufor i po walnięciu serii w RAW trzeba poczekać kilkanaście sekund na zrzucenie bufora na kartę. Ewentualnie jak nie zależy nam na RAWie można przełączyć na JPG i zdjęć wchodzi do bufora prawie 2 razy więcej. Jak to koledzy na spotkaniu pszczyńskim ponad rok temu powiedzieli, gdzie się pchasz z tym kałachem .