anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Potrzebuje lustrzanki do fotografi przyrody (zwierzaczków)

3853-----
Początkujący

Potrzebuje lustrzanki do fotografi przyrody (zwierzaczków)

Witam! :c37
Tak jak w temacie, co mi polecicie? mam do wydania 2300zł chodzi o bodyy z kitowym obiektywem na początek, żeby się podszkolić w jej użytkowaniu później coś może z serii G. A jeśli dołączę do tego obiektyw sigmy z mocowaniem sony potrzebne jest dodatkowe strojenie?? myślałem nad 33 35 ewentualnie 55 :c56. Czasami się spotykam z różnymi literkami za modelem np. 33L 33K o co z tym chodzi??
Pomoże ktoś kto w temacie jest na "TY"??

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

kuraq napisał(a):

Ta ładowarka nie sprawia, że aku jest bardziej naładowany niż przy użyciu zwykłej ;)

Sprawia.

Lajam napisał(a):

czas około godziny fotografowania.

No właśnie. Godzinę.
Zooooooooooooo.

Lajam napisał(a):

Takie dane są zupełnie bez sensu tak samo jak twierdzenie o "lepszości" ładowania AC-VQ900AM.

Zapytam tak jak Ty-„ Rozumiem, że masz, używasz i stąd tak śmiałe tezy?”

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

photomusic napisał(a):

Zapytam tak jak Ty-„ Rozumiem, że masz, używasz i stąd tak śmiałe tezy?”

TAK, znam tą ładowarkę, ale do moich zastosowań zupełnie się nie sprawdza.
Różnicy naładowania nie dostrzegłem...szybkość owszem, ale zazwyczaj szybsze ładowanie wiąże się ze skróceniem żywotności akumulatora.

Co do SLT i fotografowania przyrody - to sprawdzi się nawet lepiej bo gwarantuje większą szybkość w ogólnym rozumieniu (ilość klatek/s + AF) oraz większą celność AF, szczególnie na czujnikach innych niż centralny.

Akumulator w :c56 33/35/55 nie jest zbyt duży, ale spokojnie pozwala na wykonanie około 300-400 zdjęć przy każdorazowym przeglądaniu na LCD.

Co innego :c56 57/65/77 - tu mamy już większy akumulator i zużycie energii nie jest jakoś dramatycznie większe w stosunku do np. :c56 700/850

profile.country.pl_PL.title
bart_m26
Użytkownik

Lajam napisał(a):

Akumulator w :c56 33/35/55 nie jest zbyt duży, ale spokojnie pozwala na wykonanie około 300-400 zdjęć przy każdorazowym przeglądaniu na LCD.

Hmm przez sobotę i niedzielę fotografowałem w Krakowie i pod Krakowem, 350zdjęć, wskaźnik pokazuje 49% czyli nie jest tak źle z tymi akumulatorkami :c20

Poprawiłem Ci cytowanie - zwracaj uwagę na to, kogo cytujesz
Tadeusz

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Mnie też udało się pstryknąć ok 600-700zdjęć na jednym aku, bez podglądu, ale w różnych warunkach, część seryjnie część manual etc.
Co do prędkości zdjęć, robiłem sporo na zawodach psich zaprzęgów i SLT-A33 sprawdza się świetnie, bardzo ładnie łapie ostrość nawet na tanim obiektywie sigma 70-300 macro bez apo. Jedyny problem z A33 to mały stosunkowo bufor i po walnięciu serii w RAW trzeba poczekać kilkanaście sekund na zrzucenie bufora na kartę. Ewentualnie jak nie zależy nam na RAWie można przełączyć na JPG i zdjęć wchodzi do bufora prawie 2 razy więcej. Jak to koledzy na spotkaniu pszczyńskim ponad rok temu powiedzieli, gdzie się pchasz z tym kałachem :P.