Podziel się wrażeniami!
Witam.
Przymierzam się do zakupu pilota/wężyka do Sony a330. Ma być to prezent ode mnie dla posiada tegoż aparatu. Chciałam się jednak wcześniej upewnić, czy aby na pewno z aparatem tym współpracują piloty lub wężyki spustowe? Naczytałam się najróżniejszych opinii, stąd zwracam się do posiadaczy tegoż aparatu, którzy z pewnością wiedzą najlepiej jak działa ich sprzęt
Oto linki interesujących mnie przedmiotów:
http://allegro.pl/pilot-phottix-sony-a2 ... 16088.html
http://allegro.pl/pilot-sony-a55-a290-a ... 44258.html
Autorzy aukcji zapewniają, że przedmioty współpracują z alfą 330. Czy to prawda?
Jeżeli faktycznie współpracują, to na jakiej zasadzie? Wydaje mi się, że ten aparat nie ma żadnego czujnika podczerwieni na przodzie korpusu?
Pozdrawiam serdecznie.
Witaj,
Na pewno będzie działać.
Czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu
Tyle, że te piloty służą tylko do wyzwalania migawki - oryginalny pilot Sony pozwala również sterować aparatem podczas wyświetlania zdjęć na komputerze.
Może warto na prezent pokusić się o full wypas pilota?
http://www.sony.pl/product/dsa-other-accessories/rmt-dslr1#pageType=Overview
Pozdrawiam,
Dziękuję za szybką odpowiedź
Full wypas pilot z pewnością przekroczy moje możliwości finansowe , poza tym właściciel aparatu jest raczej fotografem z zamiłowania, amatorem. No i nigdy też nie wyświetla zdjęć na monitorze (no, dla segregacji i ew. korekty to owszem, ale aby pokazać coś ludziom lub pooglądać to już wykorzystuje większy ekran telewizora )
Z mojego wywiadu wynika, że w zupełności wystarczy mu pilot służący do wyzwolenia migawki (prace przy bardzo długich czasach naświetlania, zdalne wyzwolenia migawki w najróżniejszych celach eksperymentalnych ).
Raz jeszcze dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem już spokojna w związku z tym zakupem, teraz tylko wybrać i gotowe.
Pozdrawiam
Przepraszam, z rozpędu napisałem ekran komputera kiedy chodziło mi oczywiście o telewizor... :smileyredface:
Pozdrawiam,
Nic się nie stało Tak czy inaczej sytuacja finansowa jest tu przeszkodą nie do przekroczenia niestety.
Chciałabym zapytać, czy jesteś w stanie stwierdzić, czy oba przedstawione przeze mnie piloty będą podobnie sprawne? W tym z pomarańczowym akcentem jest wyraźnie napisane, że nie wymaga się żadnego dodatkowego odbiornika. Nie ma nic na ten temat w opisie pilota Phottix, jednak ten drugi wydaje się być wizualnie ładniejszy, dlatego też skłaniam się bardziej ku niemu. Wiem, że wspomniałeś/wspomniałaś (przepraszam, nie zwróciłam uwagi na płeć, jeśli jest podana ) że czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu, ale muszę się upewnić na 100%. W moim aparacie z przodu widoczny jest czerwony punkcik z przodu, więc może z własnego przyzwyczajenia nie dowierzam
Pozdrawiam.
agoos napisał(a):
czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu, ale muszę się upewnić na 100%. W moim aparacie z przodu widoczny jest czerwony punkcik z przodu, więc może z własnego przyzwyczajenia nie dowierzam
agoos napisał(a):
czy oba przedstawione przeze mnie piloty będą podobnie sprawne?
agoos napisał(a):
jednak ten drugi wydaje się być wizualnie ładniejszy, dlatego też skłaniam się bardziej ku niemu
Dziękuję serdecznie za pomoc!