anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot do Sony a330

agoos-----
Początkujący

Pilot do Sony a330

Witam.
Przymierzam się do zakupu pilota/wężyka do Sony a330. Ma być to prezent ode mnie dla posiada tegoż aparatu. Chciałam się jednak wcześniej upewnić, czy aby na pewno z aparatem tym współpracują piloty lub wężyki spustowe? Naczytałam się najróżniejszych opinii, stąd zwracam się do posiadaczy tegoż aparatu, którzy z pewnością wiedzą najlepiej jak działa ich sprzęt :c20

Oto linki interesujących mnie przedmiotów:
http://allegro.pl/pilot-phottix-sony-a2 ... 16088.html
http://allegro.pl/pilot-sony-a55-a290-a ... 44258.html

Autorzy aukcji zapewniają, że przedmioty współpracują z alfą 330. Czy to prawda?
Jeżeli faktycznie współpracują, to na jakiej zasadzie? Wydaje mi się, że ten aparat nie ma żadnego czujnika podczerwieni na przodzie korpusu?

Pozdrawiam serdecznie.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Na pewno będzie działać.
Czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu :)

Tyle, że te piloty służą tylko do wyzwalania migawki - oryginalny pilot Sony pozwala również sterować aparatem podczas wyświetlania zdjęć na komputerze.

Może warto na prezent pokusić się o full wypas pilota? :c34
http://www.sony.pl/product/dsa-other-accessories/rmt-dslr1#pageType=Overview

Pozdrawiam,

agoos-----
Początkujący

Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Full wypas pilot z pewnością przekroczy moje możliwości finansowe :c9 , poza tym właściciel aparatu jest raczej fotografem z zamiłowania, amatorem. No i nigdy też nie wyświetla zdjęć na monitorze (no, dla segregacji i ew. korekty to owszem, ale aby pokazać coś ludziom lub pooglądać to już wykorzystuje większy ekran telewizora :) )
Z mojego wywiadu :c34 wynika, że w zupełności wystarczy mu pilot służący do wyzwolenia migawki (prace przy bardzo długich czasach naświetlania, zdalne wyzwolenia migawki w najróżniejszych celach eksperymentalnych ;) ).

Raz jeszcze dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem już spokojna w związku z tym zakupem, teraz tylko wybrać i gotowe.

Pozdrawiam :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Przepraszam, z rozpędu napisałem ekran komputera kiedy chodziło mi oczywiście o telewizor... :smileyredface:

:)

Pozdrawiam,

agoos-----
Początkujący

Nic się nie stało :) Tak czy inaczej sytuacja finansowa jest tu przeszkodą nie do przekroczenia niestety.

Chciałabym zapytać, czy jesteś w stanie stwierdzić, czy oba przedstawione przeze mnie piloty będą podobnie sprawne? W tym z pomarańczowym akcentem jest wyraźnie napisane, że nie wymaga się żadnego dodatkowego odbiornika. Nie ma nic na ten temat w opisie pilota Phottix, jednak ten drugi wydaje się być wizualnie ładniejszy, dlatego też skłaniam się bardziej ku niemu. Wiem, że wspomniałeś/wspomniałaś (przepraszam, nie zwróciłam uwagi na płeć, jeśli jest podana :? ) że czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu, ale muszę się upewnić na 100%. W moim aparacie z przodu widoczny jest czerwony punkcik z przodu, więc może z własnego przyzwyczajenia nie dowierzam :P

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

agoos napisał(a):

czujnik podczerwieni znajduje się w gripie aparatu, ale muszę się upewnić na 100%. W moim aparacie z przodu widoczny jest czerwony punkcik z przodu, więc może z własnego przyzwyczajenia nie dowierzam

tak, odbiornik znajduje się właśnie pod tym czerwonym punkcikiem

agoos napisał(a):

czy oba przedstawione przeze mnie piloty będą podobnie sprawne?

tak

agoos napisał(a):

jednak ten drugi wydaje się być wizualnie ładniejszy, dlatego też skłaniam się bardziej ku niemu

i tego sobie zakup

agoos-----
Początkujący

Dziękuję serdecznie za pomoc! :)