anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Opinie o A65

profile.country.pl_PL.title
Kocur-74
Początkujący

Opinie o A65

Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!

102 ODPOW. 102
Zelmer
Początkujący

Dziekuje bardzo, ale uwierz mi kosztowalo mnie to wiele wylanych potow dzisiaj hehe, Ciw wsklepie chyba juz mnie mieli dosyc, ciagle zmienianie obiektywow plus dwie puszki hehe.

Jeszcze raz dzieki

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wypada pogratulować "męskiej" decyzji i świetnego wyboru :thumbsup:

No i czekamy na zdjęcia :D

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja również uważam, że świetnie wybrałeś :thumbsup:
Światła, dobrych kadrów, zadowolenia :D

Adamo------
Nowicjusz

Spieszę poinformować Forumowiczów, że w marcowym wydaniu Digital Camera Polska ukazała się pomyślna recenzja naszego aparatu.

Sony A77+Sony DT16-50 SSM+Tamron 18-270 PZD+Sony SAL35/1.8+Lowepro Photo Sport 200 AW.
Dildo-----
Początkujący

Witam. Zarejestrowałem się na forum bo jestem w trakcie poszukiwań nowej lustrzanki dla siebie i generalnie jestem zainteresowany Sony A65. Do tej pory byłem użytkownikiem lustrzanek Nikon - D70s i następnie D80. Posiadałem dość ciekawy zestaw szkieł, jednak ostatnie miesiące zmusiły mnie do sprzedania puszki a następnie sukcesywnie obiektywów, przede wszystkim z braku czasu oraz chwilowego braku weny. Sytuacja finansowa jak jak i "czasowa" polepszyła mi się więc rozglądam się za czymś "ciekawym" i nowoczesnym.

Jeśli chodzi o Sony to interesuje mnie zestaw A65 + 16-50 2.8 SSM, jednak mam pewne obawy co do jakości wykonania aparatu. Należę do osób, które bardzo dbają o sprzęt mimo wszystko przyzwyczajony do Nikon'owskiej budowy i ergonomii obawiam się, że może to być problem nie do przeskoczenia dla mnie bo wygoda użytkowania jest dla mnie bardzo ważna. Najważniejsza jest oczywiście jakość zdjęć. Fotografuję przede wszystkim krajobraz więc ilość pix jest dla mnie ważna. Chciałbym też aby nowy aparat, który zakupię nie miał problemów z nagrywaniem video. Jak na razie celuję między A65 a Nikonem D7000. Liczę, że w tym temacie pojawią się jeszcze jakieś opinie bo na razie jest ich bardzo mało. Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj Dildo,

Dildo napisał(a):

Jak na razie celuję między A65 a Nikonem D7000. Liczę, że w tym temacie pojawią się jeszcze jakieś opinie bo na razie jest ich bardzo mało. Pozdrawiam

Póki co niewiele osób na forum posiada :c56 65 - kilka zakupiło już 77-kę.

Co do :c56 65 to bardzo fajny aparat. Budową na pewno nie odbiega od modeli Nikona jakie posiadałeś (D70s, D80). W kwestii ergonomii musisz sam określić czy się polubisz z Sony - najlepiej udać się do sklepu i wziąć do ręki i ocenić. Polecam również sięgnąć po :c56 77 :-)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

To ja tylko dodam, że w Polsce nie pojawił się w sprzedaży zestaw A65+SAL1650F28, a dodatkowo ten obiektyw nie pojawił się jeszcze w wolnej sprzedaży. Dostępny jest tylko razem z A77.

profile.country.PL.title
Dibo..
Poszukiwacz

Co nie oznacza, że nie można go kupić nowego zdekompletowanego z A77. Do tego samo body A65 i już jest taki zestaw :c20

FF | APS-C | 8 | 18-250 | 16-50 | 35 | 135 | HVL-F58AM
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Oczywiście można, ale wbrew pozorom to nie jest takie proste - na alle pojawiły się do tej pory ze dwie sztuki. A i sklepy internetowe też się jako s nie wychylają.

Gucio50
Początkujący

sadam napisał(a):

Oczywiście można, ale wbrew pozorom to nie jest takie proste - na alle pojawiły się do tej pory ze dwie sztuki. A i sklepy internetowe też się jako s nie wychylają.

Prawdopodobnie z powodu powodzi w fabryce, tak mnie poinformował kolega z Sony Center, tego obiektywu Sony w tej chwili nie produkuje.

Liczba rozkompletowanych jest niewielka i zmniejsza się z kazdym zakupem indywidualnym.

Trzeba poczekać mniej więcej do kwietnia-maja.
Sony ma świadomosć że traci forsę i napewno wznowi produkcję jak tylko się da.