Podziel się wrażeniami!
Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!
Musze powiedzieć, że pierwsze fotki forumowiczów raczej mnie rozczarowały niż zachęciły do zakupów. Teraz coraz więcej pojawia się zdjęć testowych i nawet z kitem fotki wyglądają nieźle. Widać, że jest postęp - praktyka czyni mistrza
piotruso napisał(a):
Chciałbym się w związku z tym zacytowanym fragmentem powyżej zapytać: na jakiej podstawie oceniasz zdjęcia? Na podstawie miniaturek, na podstawie zdjęć wklejonych na forum o rozdzielczości 800x534 pix? I co oceniasz: oddanie kolorów, ostrość, kadr? Przecież wystarczy, że jedna osoba zmniejszy zdjęcia za pomocą takiego a inna za pomocą innego algorytmu, wyostrzy w ten albo w inny sposób, albo może nie wyostrzy wcale, wrzuci zdjęcie bezpośrednio z puszki lub obrobi RAW w LR, ACR, IDC lub innym (a każdy program obrabia w inny sposób).
Na forum jest temat z pierwszymi fotkami rozczarowanego użytkownika. To co widać, to przede wszystkim szumy i brak ostrości. Oddanie kolorów również, a właściwie balans bieli - nie wiem, czy dobrany, czy automat, ale na pewno nietrafiony. To oceniałem. Rozdzielczość wystarczająca, a można też ściągnąć oryginał (w jpg).
... ... na forum jest temat z pierwszymi fotkami rozczarowanego użytkownika. To co widać, to przede wszystkim szumy i brak ostrości... ...
Nie ma to jak kupić dwa aparaty, w tym jeden który nie istnieje.Gucio50 napisał(a):
Mam dla Ciebie 2 rady.
1. Kup A77.
2. Kup a66.
3. Idź do sony Center z kartą. Niech ci zrobia kilka fotek każdym z tych aparatów.
W domu na komputerze, na drukarce i na telewizorze poogladaj je.
Sam jestem ciekawy Twojej opinii. Zadbaj jedynie o to aby ten sam obiektyw był podpinany pod obie alfy.
Nie taki sam ale właśnie ten sam. Najlepiej 16-55 Kitowy
Gucio zwracaj większą uwagę na nazwy produktów, o których piszesz.
Gucio50 napisał(a):
Mam dla Ciebie 2 rady.
1. Kup A77.
2. Kup a66.
3. Idź do sony Center z kartą. Niech ci zrobia kilka fotek każdym z tych aparatów.
mam przyzwyczajenia z ultrazoomów typu HX100 x30
Tadeusz napisał(a):
Witaj. Muszę Cię zmartwić. Wiele przyzwyczajeń z kompaktów, w tym "ultrazoomów" będzie nieprzydatnych, a czasem wręcz, może nie szkodliwych, ale przeszkadzających w pracy z lustrzanką.
Dlatego nawet kita chciałbym już podmienić na obiektyw np. 16-105.