Podziel się wrażeniami!
Witam
kupiłem właśnie a550 z obiektywem sigmy 18-200
funkcja steadyshot w menu jest wogóle nie podświetlona i jest wyłączona, na żadnej funkcji nie daje się nawet najechać na nią, czy jest coś uszkodzone czy coś innego muszę przełączyć żeby tą włączyć
dzięki za pomoc
tu masz rację ale takie modele w dobrych sklepach są za szybą i tylko ci co chcą kupić to macają a oglądacze nie i to jest taki właśnie model
Oglądałeś go przy kupowaniu?
sadam napisał(a):
Oglądałeś go przy kupowaniu?
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/yes.gifpiotruso napisał(a):
Dlatego powystawowy to dla mnie używany
heh ciepło mi się zrobiło jak to przeczytałem. U mnie w trybie A w wizjerze widzę że miga znaczek ręki a obok jest skala (coś jak zasięg w telefonie) która jak jest ruch to się zwiększa a jak postawie aparat na stole to jest jedna kreseczka. Czy to normalne działanie? Czy oznaką uszkodzonej stabilizacji jest migająca skala?
... która jak jest ruch to się zwiększa a jak postawie aparat na stole to jest jedna kreseczka. Czy to normalne działanie?
ok, dzięki
dziwiłem się, że pomimo ustawienia aparatu na stabilnym podłożu obrazek ostrzegający o możliwych drganiach nadal migał. Skala wtedy miała tylko jedną kreseczkę
Wszystko w porządku - stabilizacja działa. I dlatego robiąc zdjęcia ze statywu (stołu ) należy stabilizację wyłączyć, gdyż próbując działać pomimo stabilnego położenia aparatu, może "zepsuć" ujęcie - może wystąpić efekt jak z ręki bez stabilizacji, czyli efekt "poruszenia".
ok, dzięki
dziwiłem się, że pomimo ustawienia aparatu na stabilnym podłożu obrazek ostrzegający o możliwych drganiach nadal migał. Skala wtedy miała tylko jedną kreseczkę
piotruso napisał(a):
Ostrzeżenie o możliwości poruszenia aparatem (ja tak wolę nazywać tą funkcję bo nazwa z instrukcji "Wskaźnik ostrzeżenia o drganiach aparatu" jest trochę myląca według mnie)
piotruso napisał(a):
Ot i tyle (i znowu wyszło tak dużo, że czytać się nie chce, ech...)