Podziel się wrażeniami!
Witam
kupiłem właśnie a550 z obiektywem sigmy 18-200
funkcja steadyshot w menu jest wogóle nie podświetlona i jest wyłączona, na żadnej funkcji nie daje się nawet najechać na nią, czy jest coś uszkodzone czy coś innego muszę przełączyć żeby tą włączyć
dzięki za pomoc
u mnie w mieście serwis sony chce to zrobić za 250 ale nie mają skąd wziąść siłownika
hubi napisał(a):
właśnie dostałem info z serwisu:
PONOWNA EKSPERTYZA: W APARACIE USZKODZONY JEST STABILIZATOR OBRAZU, USTERKA
POWSTAŁA NA SKUTEK UDARU MECHANICZNEGO (UPADEK LUB UDERZENIE)
O CZYM ŚWIADCZĄ ŚLADY OTARĆ I ODKSZTAŁCEŃ NA OBUDOWIE APARATU, PĘKNIĘTY SIŁOWNIK
STABILIZATORA.
USTERKA NIE PODLEGA NAPRAWIE GWARANCYJNEJ KOSZT EWENTUALNEJ NAPRAWY ODPŁATNEJ:
NAPRAWA STABILIZATORA OBRAZU WYMIANA SIŁOWNIKA). PO NAPRAWIE STABIOLIZATORA
KONIECZNE REGULACJE APARATU.
koszt 520 zł - 450 robocizna 70 części, MASAKRA!!!
hubi napisał(a):
u mnie w mieście serwis sony chce to zrobić za 250 ale nie mają skąd wziąść siłownika
wiem co to jest autoryzowany serwis a co nie (pracuję 10 lat w branży RTV AGD) i ten jest autoryzowany ale fakt że oprócz konsol i aparatów Alpha. Boli mnie fakt że aparat kupiłem 3 stycznia i już odrazu był uszkodzony, ale w tej sprawie rozmawiam właśnie ze sklepem... zobaczymy co załatwię.
hubi napisał(a):
ten jest autoryzowany ale fakt że oprócz konsol i aparatów Alpha.
hubi napisał(a):
Boli mnie fakt że aparat kupiłem 3 stycznia i już odrazu był uszkodzony, ale w tej sprawie rozmawiam właśnie ze sklepem... zobaczymy co załatwię.
no właśnie działam w tej sprawie
hubi napisał(a):
...POWSTAŁA NA SKUTEK UDARU MECHANICZNEGO (UPADEK LUB UDERZENIE) O CZYM ŚWIADCZĄ ŚLADY OTARĆ I ODKSZTAŁCEŃ NA OBUDOWIE APARATU, PĘKNIĘTY SIŁOWNIK STABILIZATORA...
ja żadnych takich nie widziałem, właśnie tego nie rozumiem
Przy wycenie i takim opisie powinieneś dostać zdjęcia ilustrujące uszkodzenia. Możesz je wkleić?
Trochę dziwi mnie ten wpis
hubi napisał(a):
nie z hurtowni nówkę sztukę powystawową
a z wystawy to jest uzywka?? ja nie widzę róznicy
hubi napisał(a):
a z wystawy to jest uzywka?? ja nie widzę róznicy