Podziel się wrażeniami!
witam
czy w komplecie z aparatem w oryginalnym pudełku NEX-5 + 18-55 powinna być osłona przeciwsłoneczna na obiektyw, oraz zaślepki na obiektyw i aparat?
podobno znajduje się to w instrukcji aparatu, a więc powinno być w komplecie, ale z tego co widze np. na allegro sprzedawcy nie wymieniają tych rzeczy... a do Sony.pl nie da się dodzwonić bo nr na stronie jest nieaktualny...
proszę o info
pozdrawiam
bzx
bzx napisał(a):
a do Sony.pl nie da się dodzwonić bo nr na stronie jest nieaktualny...
dzieki za info
probowalem +48 22 33 88 700 (ze strony Sony.pl)
W zestawie jest zatyczka na obiektyw
Lajam napisał(a):
W zestawie jest zatyczka na obiektyw
bzx napisał(a):
Dokładnie - chodziło mi o dekielek tylny (podczas nieużywania danego obiektywu sobie go "zamykam") oraz o dekielek na aparat.
Podobnież oba dekielki są wymienione w instrukcji jako wyposażenie - więc powinny być dołączane. Napisałem "podobnież" bo dopiero kupuję NEXa a w tej chwili jestem poza krajem
bzx napisał(a):
probowalem +48 22 33 88 700 (ze strony Sony.pl)
Lajam napisał(a):
Proponuję dokładniej czytać to, co jest napisane w instrukcji.
Lajam napisał(a):
- NEX 5H/5CH (czyli z obiektywem 18-200. W tym zestawie dodawana jest dodatkowo przedłużka do lampy błyskowej oraz dekiel na korpus, który jest fabrycznie zamocowany do aparatu)
wolak napisał(a):
Lajam napisał(a):
- NEX 5H/5CH (czyli z obiektywem 18-200. W tym zestawie dodawana jest dodatkowo przedłużka do lampy błyskowej oraz dekiel na korpus, który jest fabrycznie zamocowany do aparatu)
to już można go kupić ??
a sam obiektyw jaka cena jest jeżeli można go kupić?