Podziel się wrażeniami!
Witam mam kilka pytań
planuje w najbliższej przyszłości zakup aparatu na początku myślałem o canonie 500D
ale zobaczyłem na allegro nexa i chyba to będzie mój przyszły aparat
Teraz pytania:
1.Czym się różni nex 3 i nex 5 ?
2.Jakie są do nich obiektywy - jakie są ich ceny i dostępność na rynku ? (linki mile widziane )
3.Czy polecili byście mi te aparaty ? Jeżeli tak to dlaczego i jeżeli nie to tak samo
4.Czy SONY mówi już coś o przyszłości czyli czy będą kolejne NEXY ?
5.Jak z jakością zdjęć ? Czy są porównywalne do normalnych DUŻYCH lustrzanek ?
6.Czy są jakieś dodatki typu filtry na obiektywy, lampy błyskowe itp ?
Czekam na odpowiedzi
minoltex napisał(a):
Ja mam zwykłego Lexara Class 2 i nie mam żadnych problemów z nagrywaniem filmów, zdjęć w nexie 3 i 5.
Może to głupie pytanie ale jeśli chodzi o jakość zdjęć (oraz możliwości) to do jakiej Alfy można porównać nexa?
yiabol napisał(a):
Może to głupie pytanie ale jeśli chodzi o jakość zdjęć (oraz możliwości) to do jakiej Alfy można porównać nexa?
jest jeszcze jeden wypasiony koreański test , tylko dla hardkorowców
część 1
http://www.slrclub.com/bbs/vx2.php?id=s ... asc&no=166
część 2
http://www.slrclub.com/bbs/vx2.php?id=s ... asc&no=167
Aczkolwiek karta jest okrutnie powolna przy zrzucaniu zdjęć na komputer. Nie była zakupiona specjalnie do aparatu, przez ponad rok mieszkała sobie w PDA, ale palmtop się popsuł więc nie miałem co z nią zrobić.
Na karcie 4GB mieści się 30min filmu w formacie AVCHD.
minoltex napisał(a):
Aczkolwiek karta jest okrutnie powolna przy zrzucaniu zdjęć na komputer. Nie była zakupiona specjalnie do aparatu, przez ponad rok mieszkała sobie w PDA, ale palmtop się popsuł więc nie miałem co z nią zrobić.
Witam,
Mam pytanie jeżeli w złym miejscu to prosze przenieście, mianowicie jaka karta będzie
najlepsza do NEX-3 bo obsługuje MS oraz SD czy będą między nimi różnice?
Jaka wilekość będzie najlepsza oraz jej prędkość 20MB/S wystarczy może mniej, więcej?
Nie znalazłem tych informacji, z góry dziękuje za odpowiedź i pomoc
@boliron, oczywiście tylko i wyłącznie SD, i taką która ma minimum Class 6 (szybkość transferu).