Podziel się wrażeniami!
witam
Wszystko co zgrywam z aparatu ląduje na dysku w jednym katalogu. Wkladam karte do laptopa, recznie przenosze pliki do tego folderu, wkladam karte do aparatu i robie format. Niestety numeracja kolejno kreconych fimow 'leci' od nowa, wiec I-szy film znow ma nazwe 0001.mts i potem jak go probuje zgrac do tego samego folderu na kompie to musze zmieniac nazwy plikow.
Probowalem zrobic tak, po przegraniu zdjec, usuwalem z karty fotki klikajac normalnei prawym myszki i usun,ale to tez nie jest wyjscie, bo po wlozeniu karty do aparatu dalej wyswietala sie indeks tych filmow choc ich juz tam nie ma.
Czy ktos podpowie mi cos?
czaras napisał(a):
witam
Wszystko co zgrywam z aparatu ląduje na dysku w jednym katalogu. Wkladam karte do laptopa, recznie przenosze pliki do tego folderu, wkladam karte do aparatu i robie format. Niestety numeracja kolejno kreconych fimow 'leci' od nowa, wiec I-szy film znow ma nazwe 0001.mts i potem jak go probuje zgrac do tego samego folderu na kompie to musze zmieniac nazwy plikow.
Probowalem zrobic tak, po przegraniu zdjec, usuwalem z karty fotki klikajac normalnei prawym myszki i usun,ale to tez nie jest wyjscie, bo po wlozeniu karty do aparatu dalej wyswietala sie indeks tych filmow choc ich juz tam nie ma.
Czy ktos podpowie mi cos?
piotruso napisał(a):
.. A żeby nie zajmować sobie niepotrzebnie miejsca to tuż przed zrzuceniem filmików na komputer włączasz nagrywanie na 1 sek., tylko tyle aby zapisał się pliczek z nazwą. Po przeniesieniu filmów na dysk komputera kasujesz wszystkie z karty (zaznacz - kasuj) oprócz tego ostatniego. Aparat powinien kontynuować zapisywanie kolejnych filmów od numeru tego pozostawionego filmu.
PMB nie potrafi usunąć plików AVCHD z karty pamięci - pojawia się stosowny komunikat.
Nie wiem czy w Play Memories (następca PMB) pojawiła się taka opcja - jakoś nie mam ochoty ściągać nowego programu.
czaras napisał(a):
zreszta nie wiem czy PMB potrafi zgrac filmy usuwając je z karty bez resetu licznika ?
sadam napisał(a):
PMB nie potrafi usunąć plików AVCHD z karty pamięci - pojawia się stosowny komunikat. Nie wiem czy w Play Memories (następca PMB) pojawiła się taka opcja - jakoś nie mam ochoty ściągać nowego programu.