anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Firmware 1.05 dla SLT-A65

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Firmware 1.05 dla SLT-A65

:c37
SONY Poinformowało o wprowadzeniu nowego firmware dla aparatu A65.

"Aktualizacja wewnętrznego oprogramowania przyspieszająca działanie aparatów Sony α77 i α65

Najnowsza aktualizacja wewnętrznego oprogramowania do wersji 1.05 umożliwia ponadto kompensację aberracji i winietowania w obrazach z jeszcze większej liczby obiektywów

Firma Sony udostępniła nową aktualizację oprogramowania układowego aparatów z półprzezroczystym lustrem α77 i α65.

Aktualizacja oprogramowania do wersji 1.05, którą będzie można pobrać za darmo od 29 marca 2012 r., przyniesie kilka ulepszeń funkcjonalnych w obu aparatach. Oprócz poprawy szybkości działania, zapewni współpracę z dodatkowymi obiektywami Carl Zeiss i Sony z bagnetem typu A.

Kompensacja winietowania i aberracji Oba aparaty umożliwiają teraz korygowanie winietowania i bocznej aberracji chromatycznej w obrazach rejestrowanych 11 obiektywami z mocowaniem A, w tym sześcioma nowymi modelami:
SAL-24F20Z (Carl Zeiss)
SAL-85F14Z (Carl Zeiss)
SAL-135F18Z (Carl Zeiss)
SAL-70300G (G)
SAL-35F18
SAL-50F18

Sprawniejsze działanie
Dla zapewnienia większej sprawności i szybkości działania obu aparatów, wprowadzono także szereg udoskonaleń.

Automatyczne sprawdzanie zdjęcia działa teraz szybciej; nie pojawia się informacja o przetwarzaniu
Skróceniu uległ czas między użyciem wyłącznika a wyłączeniem urządzenia
Poprawiono szybkość działania przedniego i tylnego pokrętła

Szybkość i dokładność działania automatyki ostrości
Poprawiono dokładność działania autofokusa przy nastawianiu ostrości w scenach z obiektami o dużej różnicy w kontraście (dotyczy SLT-A77), a przy korzystaniu z nowego superteleobiektywu 500 mm F4 G SSM Sony SAL500F40G uzyskano także szybsze nastawianie ostrości. W efekcie nabywcy tego produkowanego na zamówienie teleobiektywu o dużej jasności będą mogli szybciej uzyskać ostry obraz sportowca, dzikiego zwierzęcia lub innego odległego obiektu. Zarejestrowany użytkownicy aparatów z półprzezroczystym lustrem Sony α77/α65 będą mogli pobrać aktualizację wewnętrznego oprogramowania do wersji 1.05 za darmo, od 29 marca, spod następującego adresu: http://www.sony.pl/support/pl/hub/SLT-A "

SLT A65V Firmware 1.05 Windows
SLT A65V Firmware 1.05 Mac

profile.country.pl_PL.title
ra.ni-----
Poszukiwacz

Hej.

Niestety w przypadku Mac'a instalacja nowego oprogramowania nie jest taka prosta, przynajmniej dla tych którzy mają najnowszą wersję systemu OSX (10.8.0 lub 10.8.1)

Najnowszy system operacyjny appla nie obsługuje już 32 bitowego uruchomiania aplikacji, a program do updat'u właśnie tego wymaga. W starszym systemie OSX była opcja wyboru w jakim trybie aplikacja ma być uruchomiona, teraz już tego nie ma.

Ja poradziłem sobie instalując Winowsa (bee). Mogłem wirtualnie zainstalować inny system np. starszy system appla, ale chciałem się nową 8-ką pobawić :)

Pozdrawiam

P.S. Jak narazie nie udało mi się uruchomić Image Data Converter Ver.4, który był dostarczony wraz z aparatem. Program się niestety wysypuje zaraz po uruchomieniu.

Pozdrawiam
Rafał

profile.country.pl_PL.title
FotoKunek
Nowicjusz

no zobaczymy co te zmiana dadza, ale dobrze ze sa.