anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy to brudna Matryca??

Diwad10
Początkujący

Czy to brudna Matryca??

Witam!

Posiadam Sony :c56 330 i mam z nią pewien niewielki problem. A mianowicie mam chyba bardzo brudną matrycę. Gdy zrobie zdjecie na przysłonie ok. F22 na białym tle mam bardzo dużo czarnych plam. :| Posiadam 2 obiektywy 18-55mm i 55-200mm. Więc niewiem bardziej wolałbym oddac Lustrzanke do czyszczenia. Aparat ma 5lat gwarancji. Czy podlega to gwarancji i robią to na poczekaniu???

Proszę o szybką i konkretną odpowiedź. Z góry dziekuje :D

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Diwad10 napisał(a):

Witam!

Posiadam Sony :c56 330 i mam z nią pewien niewielki problem. A mianowicie mam chyba bardzo brudną matrycę. Gdy zrobie zdjecie na przysłonie ok. F22 na białym tle mam bardzo dużo czarnych plam. :| Posiadam 2 obiektywy 18-55mm i 55-200mm. Więc niewiem bardziej wolałbym oddac Lustrzanke do czyszczenia. Aparat ma 5lat gwarancji. Czy podlega to gwarancji i robią to na poczekaniu???

Proszę o szybką i konkretną odpowiedź. Z góry dziekuje :D

Witaj,

z Twojego opisu wynika, że masz brudną matrycę.
Autoryzowany serwis CSI wykonuje takie czyszczenie. Jest ono płatne. Nie wiem jaka jest aktualnie cena. Podaję namiary na serwis:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

Niemniej jednak, jeśli czujesz się na siłach to polecam samemu wyczyścić matrycę. Tutaj znajdziesz tutorial, jak to zrobić:
TUTORIAL - Czyszczenie Matrycy.