anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

brak błysku

jorzyk1
Początkujący

brak błysku

Witam. Jestem posiadaczem lustrzanki a200 i od pewnego czasu borykam sie z problemem związanym z lampą błysową(wbudowaną). Podczas robienia zdjęć lampa nie błyska. Zdjęcia aparat robi, lecz sa szare. Resetowalem ustawienia i nic.. dodam tylko, ze lampa potrafi nieraz błysnąć.. ale to jest raz na 50 prób. Nie wiem co jest przyczyną mojego problemu. Zastanawiam się czy oddać aparat do serwisu. Proszę o pomoc. Dodam że jestem laikiem i za bardzo nie orientuje w temacie.

pozdrawiam

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Lars..
Początkujący

Wygląda tak, jakby coś nie stykało. Chyba tylko serwis może pomóc.

jorzyk1
Początkujący

Też właśnie tak podejrzewałem.. Na wszystkie sposoby próbowałem i nic. heh Liczyłem ,że moze ludzie siedzący w temacie coś zaradzą:) A orientujecie sie może jaki moze być koszt takiej naprawy(oile zapsuła sie ta lampa) ?

profile.country.pl_PL.title
Lars..
Początkujący

Tak wiele rzeczy mogło ulec uszkodzeniu, że nikt, poza serwisem, nie powie Ci nawet w przybliżeniu, ile to może kosztować.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

A w jakich warunkach robisz te zdjęcia? Dobrze byłoby pokazać przykładowe zdjęcie, koniecznie z danymi EXIF.

jorzyk1
Początkujący

Słuchaj jak bedziesz tak miły i powiesz mi jak zrobić zdjęcie żeby były te dane EXIF to z checią wyśle. A zdjęcia robiłem w różnych warunkach, przy słabym swietle, mocnym, pomieszczeniach, nocą. Nigdy ten flesz nie mrygał:/ Oprócz tych dosłownie 3-4 razy.. na prób chyba ze 200!! Tak jak mówiłem jestem laikiem w temacie z fotografii

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Każde zdjęcie zrobione aparatem posiada dane EXIF, ale przy zmniejszaniu zdjęć dla forum niektóre programy mogą te dane usunąć.

profile.country.GB.title
Krzysztof-----
Nowicjusz

Polecam Fast Stone Image Viewer - nie usuwa EXIFów.