Podziel się wrażeniami!
A77 i strefa twórcza.
Chciałem zrobić zdjęcie, na prosbę koleżanki zony, SEPIA.
Nie mogłem znaleźć tej opcji w strefie twórczej, aż wreszcie pokazano mi w SC jak to zrobić.
Są tam naprawdę niebanalne "tematy-szablony" w tym zupełnie dla mnie nowy Autumn, tłumaczony w książeczce jako Jesien.Liście.
Zrobiłem wczoraj na Wrocławskim Rynku parę zdjęć programem AUTO i te same AUTUMN-em. Dzień był dość słoneczny ale już jesienny, ze słaba przejrzystoscią powietrza.
Uważam, że warto nie zapomnieć że taki szablon w strefie twórczej(a jest kilka nowych w stosunku do A55), jest i czasem moze się przydać.
Gucio50 napisał(a):
A77 i strefa twórcza.
Chciałem zrobić zdjęcie, na prosbę koleżanki zony, SEPIA.
Nie mogłem znaleźć tej opcji w strefie twórczej, aż wreszcie pokazano mi w SC jak to zrobić.
Są tam naprawdę niebanalne "tematy-szablony" w tym zupełnie dla mnie nowy Autumn, tłumaczony w książeczce jako Jesien.Liście.
Zrobiłem wczoraj na Wrocławskim Rynku parę zdjęć programem AUTO i te same AUTUMN-em. Dzień był dość słoneczny ale już jesienny, ze słaba przejrzystoscią powietrza.
Uważam, że warto nie zapomnieć że taki szablon w strefie twórczej(a jest kilka nowych w stosunku do A55), jest i czasem moze się przydać.
Bez problemu znalazłem w instrukcji obsługi jak przełączyć strefę twórczą na sepię.
Ale mam inne pytanie do Ciebie. Napisałeś, że masz wyświetlony tryb Autumn. Nie spotkałem się jeszcze w aparacie Sony aby tylko część menu czy też nastaw była po polsku a część po angielsku (autumn po angielsku to jesień, jesienny). Wnioskuję z tego, że albo masz nie przestawiony język wyświetlanych komunikatów na polski albo nie wszystkie zwroty w menu są przetłumaczone. Możesz rozjaśnić?
Gucio50 napisał(a):
Ja mam aparat "w ręku", mogę się czasem mylić lub cos przegapić ale tu to chyba nie. Jest napisane AUTUMN.
Gucio50 napisał(a):
Ja też bez problemów znalazłem w instrukcji.
W aparacie było z tym gorzej.
Język mam ustawiony na polski i wszystko jest po polsku, z małymi wyjatkami.
Nowe szablony w strefie twórczej są po angielsku. Clear, deep, Autumn oraz parę innych.
Ja mam aparat "w ręku", mogę się czasem mylić lub cos przegapić ale tu to chyba nie. Jest napisane AUTUMN.
piotruso napisał(a):
czy w innych językach też nie przetłumaczono tych nastaw czy też może "olano" język polski, lub osoba tłumacząca nie potrafiła dać sobie rady z trudniejszymi pojęciami .
Gucio50 napisał(a):
A więc jest tak, miniaturki stylów opisane anglojęzycznie, podpowiedzi w ramce taki jaki wybrano Idioma
piotruso napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
A więc jest tak, miniaturki stylów opisane anglojęzycznie, podpowiedzi w ramce taki jaki wybrano Idioma
Dzięki Ci bardzo za sprawdzenie. Zaraz zgłosimy poprawkę do firmware-u na sąsiednim forum.
Gucio50 napisał(a):
Co to za jakieś tajne forum?
I jeszcze jedno, nim zgłosisz sprawdź na A77 czy nie zciemniam