anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A55 zamrożony obraz podczas filmowania.

wentrum
Początkujący

A55 zamrożony obraz podczas filmowania.

Witam.
Do niespełna dwóch tygodni jestem posiadaczem A55V i od samego początku miałem kilka nieprzyjemnych przypadków zawieszania się sprzętu podczas podłączania aparatu w celu zgrania zdjęć. Jak to bywa z nowymi zabawkami robiłem zdjęcia w różnych warunkach oświetleniowych, kilka serii i zdjęć panoramicznych (muszę zaznaczyć że pierwszy problem pojawiał się sporadycznie przy robieniu panoramy ostatnie 2-3 klatki wychodziły szare). Mając 8gb kartę sdhc sony class 10 zacząłem bawić się w nagrywanie filmów (w końcu taka opcja jest więc grzechem było by jej nie wykorzystać) i tu zaczęły się dziać dziwne rzeczy, krótkie 30-40sek filmy full hd są świetne ale powyżej min zaczynają się schody aparat robi stop klatkę choć nagrywa dalej audio, gdy wyłączę nagrywanie na wyświetlaczu pojawia się obraz jak na tv bez anteny czyli mrówki na białym tle ale ikonki stanu baterii i innych ustawień są normalnie wyświetlane automatyka chodzi łapie ostrość (mimo iż nie wyświetla obrazu) i zrobienie zdjęcia w takim stanie zawiesza całkowicie aparat. Wyłączenie aparatu nie pomaga trzeba wyjąć baterię na kilka sekund i wszystko wydaje się wracać do normy lecz po kilku chwilach aparat samoistnie się zawiesza wyświetlając stały obraz (dzieje się tak niezależnie od tego czy aparat ma kartę czy też jej nie ma). Żeby zaczęło wszystko normalnie działać muszę wyjąć baterię na dobre kilka minut. Nadmienię jeszcze że obraz zawiesza się niezależnie od stabilizacji obrazu, nie pojawiają się żadne monity o przegrzaniu matrycy itd. tym bardziej że po minucie matryca chyba się nie przegrzewa.
Pewnie bez serwisu się nie obędzie.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj.

Uważam, że sam sobie odpowiedziałeś.

wentrum napisał(a):

bez serwisu się nie obędzie

Polecam kontakt i wysyłkę osobistą, bez pośrednictwa sklepu - wychodzi znacznie pewniej i szybciej.

Na wszelki wypadek namiary:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

------------------------------
fotoamator
wentrum
Początkujący

Sprzęt wylądował w serwisie i przyznam że chłopaki trochę ociągali się z jego naprawą aż w końcu stwierdzono że aparat zostanie wymieniony na nowy ale to musi iść przez sklep itd. W rezultacie próbowano wcisnąć mi powystawowy sprzęt (porysowany wyświetlacz, brak zaślepek do obiektywu) ale po ponad 2miesiącach użerania się z serwisem i sklepem (jedni zwalali winę na drugich) dostałem nówkę sztukę i na razie żadnej z wymienionych wcześniej wad wcześniejszego modelu nie zauważyłem i mam nadzieję że tak zostanie. Przyznam szczerze że jestem zaskoczony podejściem serwisu i sklepu, ale teraz wiem że zakupów w tym sklepie już nigdy nie zrobię a jak aparat się zepsuję to pie#&$* nim o ścianę i wrócę do nikona bo drugi raz nie mam zamiaru przez to wszystko przechodzić.

profile.country.pl_PL.title
majorglory
Poszukiwacz

A dlaczego wysyłałeś przez sklepik?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W przypadku gdy serwis uzna, że naprawa jest zbyt droga/czas zbyt długi Klient dostaje pisemko z którym musi udać się do sprzedawcy. Ten na jego podstawie wydaje Klientowi nowy produkt, jeżeli ma/może zamówić lub oddaje kasę. Potem, sklep, dostaje fakturę korygującą z centrali. W założeniu powinno pójść szybko i sprawnie - bywa różnie.