Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam problem z moją lustrzanką A33.
Aparat ma już półtora roku i nigdy nie miał problemów, aż do pamiętnego dnia 8 marca.
Mianowicie aparat podczas robienia zdjęć nagle się wyłączył i nie dawał oznaków życia. Następnego dnia zwróciliśmy się o pomoc do Fotojokera. Myśleliśmy, że wina leży po stronie biaterii. Na sklepowej baterii wszystko działało, więc zakupiliśmy nową, orginalną baterię. Po powrocie do domu naładowałam baterię, aparat działał, jednak przy zrobieniu zdjęcia aparat znowu się wyłączył. Znowu więc odwiedziliśmy Fotojokera i tam na sklepowym akumulatorze znów wszystko było ok. Od tego czasu nagle, nie wiadomo skąd obydwie baterie zaczęły działać i aparat działa do dziś.
Jednak to nie koniec problemów, bo mimo, że aparat działa, to ostatnio zepsuł się slot karty pamięci.
Na początku aparat po kilku dniach nieuzytku (trochę się przestraszyliśmy problemów z bateriami) nie wykrywał karty. Po prostu jakby jej nie było. Zamieniliśmy kartę używaną od początku na inną, nieznanej firmy, mniejszej pojemności. Karta dzałała bez problemu. Tego samego dnia, wieczorem została wyjęta, jak zawsze przy zgrywaniu zdjęć. Niestety włożyć z powrotem już jej nie mogłam... nie próbowałam niczego na siłę, bo bałam się, że pogorszę sytuacje. Czasami jednak udawało się ją włożyć.. tak po prostu wchodziła i pisało, żeby włożyć ją ponownie, a drugiej nadal nie widział.
Obecnie nie da się karty włożyć w żaden sposób.. jestem pewna też, że coś tam przeskoczyło, bo karta zatrzymuje się w połowie i dalej jest blokada. Gołym okiem widać, że nie da rady jej tam zmieścić bo po bokach zwęża się wejście. Nigdy się nie przyglądałam temu wejściu, ale niemożliwe jest, aby tak było wcześniej..
Bardzo proszę Was o pomoc! Czy ktoś z Was spotkał się wcześniej z podobnymi problemami? Planuję oddać aparat na gwarancję, jednak był on kupowany w internecie.
Może istotne jest też to, że od grudnia moja A33 pracuje razem z obiektywem Sigma 18-200 i od lutego z lampą Sony HVL-F42AM
Pozdrawiam
nuulka napisał(a):
Może istotne jest też to, że od grudnia moja A33 pracuje razem z obiektywem Sigma 18-200 i od lutego z lampą Sony HVL-F42AM
nuulka napisał(a):
Bardzo proszę Was o pomoc! Czy ktoś z Was spotkał się wcześniej z podobnymi problemami? Planuję oddać aparat na gwarancję, jednak był on kupowany w internecie.
I tu znowu pojawia się problem. Lustrzanka została kupiona na stronie www.oleole.pl
Fakturę posiadam, ale nie mam podstemplowanej ani wypełnionej karty gwarancyjnej. Mam druk o nazwie "European Guarntee Information Document" i są tam miejsca na wpisanie danych i pieczątki.
Co teraz mam zrobić ?
nuulka napisał(a):
I tu znowu pojawia się problem. Lustrzanka została kupiona na stronie http://www.oleole.pl" target="_blank
Fakturę posiadam, ale nie mam podstemplowanej ani wypełnionej karty gwarancyjnej. Mam druk o nazwie "European Guarntee Information Document" i są tam miejsca na wpisanie danych i pieczątki.
Co teraz mam zrobić ?
Dziękuję za pomoc, dam znać jak poszło