Podziel się wrażeniami!
Witam was serdecznie, to mój pierwszy post/zapytanie więc zabijcie mnie jeśli coś zrobię nie tak. Otóż mam problem z filmami w A33, gdy stabilizacja jest włączona podczas filmowania i co gorsza odtwarzania(głośniej i wyraźniej z powodu bliskości mikrofonów) słychać dźwięk jak gdyby "smarzenia" wydobywający się z trzewi aparatu. Nie jest to związane z przegrzewaniem matrycy gdyż słychać ten niemiły efekt niezależnie od temperatury otoczenia, od razu po rozpoczęci nagrywania. Słychać go niezależnie od jakichkolwiek ustawianych opcji gdy tylko stabilizacja jest włączona, gdy stabilizację wyłączam owo "smarzenie" zanika. Co gorsza nigdzie nie odnalazłem osoby z podobnym problemem. Konkludując, czy to normalne efekty pracy stabilizacji czy może coś czym powinien się zająć serwis?? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź, pozdrawiam Szymon.
Na nagraniach z a57 słychać pracę obiektywu, mimo użycia mikrofonu ECM-ALST1. Myślicie, że użycie statywu-przedłużenia stopki VCT-55LH w celu odsunięcia mikrofonu od obiektywu coś pomoże?