anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A33 blokujące się kółko z przyciskami po prawej stronie lcd

profile.country.pl_PL.title
andrewpl
Nowicjusz

A33 blokujące się kółko z przyciskami po prawej stronie lcd

Witam.
Od pewnego czasu blokuje mi się przycisk "w lewo" na kółku z prawej strony wyświetlacza.Naciśnięcie tego kółka w każdym innym kierunku reaguje prawidłowo tzn. jest wyczuwalny opór i po mocniejszym wciśnięciu następuje klik i prawidłowa reakcja aparatu. Natomiast podczas naciskania w lewo ,reakcja aparatu jest zbyt szybka,po delikatnym naciśnięciu. Jest również wyczuwalny opór,kliknięcie jednak reakcja nie następuje po mocniejszym naciśnięciu tylko już podczas delikatnego dotknięcia.
Jest to trochę wkurzające np. podczas przeglądania zdjęć : przeglądając fotki można je kontrolować przeskakując dalej, jednak przeglądając wstecz "wciskam" a właściwie dotykam przycisk i fotki same przeskakują tak jakby przycisk był cały czas naciśnięty.
Efekt jest taki, jakby coś się tam dostało pod to kółko.....
Dodam,że aparat nie pracował w ekstremalnych warunkach typu pustynia itp.

Zastanawiam się,czy można samemu jakoś to kółko wyciągnąć, "wykliknąć ",jakoś to przedmuchać powietrzem czy coś w tym rodzaju........
Aparat mam na gwarancji, tylko szkoda mi trochę tego czasu...być może można to jakoś samemu "naprawić" nie dłubiąc w aparacie?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

andrewpl napisał(a):

Zastanawiam się,czy można samemu jakoś to kółko wyciągnąć, "wykliknąć ",jakoś to przedmuchać powietrzem czy coś w tym rodzaju........
Aparat mam na gwarancji, tylko szkoda mi trochę tego czasu...być może można to jakoś samemu "naprawić" nie dłubiąc w aparacie?

Moim skromnym zdaniem poza standardowym przedmuchaniem (np. gruszka bez talku), nie pozostaje nic innego, jak wysłanie do serwisu. Tym bardziej, że aparat jest jeszcze na gwarancji.
Zapewniam Cię, że serwis słynie z ekspresowej naprawy. Warunki są trzy:
- BEZPOŚREDNIA wysyłka do serwisu (dane do kuriera na stronie)
- części na stanie magazynu
- szybkie potwierdzenie naprawy (mailowo,telefonicznie)

Podaję dane do serwisu:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

andrewpl
Nowicjusz

Chyba masz rację..nie warto ryzykować........

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

andrewpl napisał(a):

Chyba masz rację..nie warto ryzykować........

zwłaszcza, że zawsze można pogorszyć i np. stracić gwarancję lub być zmuszonym do wymiany całego kółka sterowania. Nie ma co ryzykować. Warto skorzystać z dobrodziejstwa dobrego serwisu :smileythumbsup:
Powodzenia :D