anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

580 vs. 550 lub 55

profile.country.pl_PL.title
crepy-----
Nowicjusz

580 vs. 550 lub 55

Witam,
użytkuję model 330 i podjąłem decyzję o jego sprzedaży jednak powstał problem co kupić ( a systemu nie zamierzam zmieniać ). Rozpatruję 580 ale nie będę ukrywał że trochę szkoda mi pieniędzy na dodatkowe 3 MP i 6 dodatkowych pól AF. Różnicę jaką wyszukałem pomiędzy 580 ( 2500,- ) a używaną 550 - nowa nie do kupienia ( 1500,- ) wolałbym przeznaczyć na szkiełko np. Tamron 17-50 f-2,8.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, co Wy byście wybrali ? Dodam, że etap nakręcania filmów mam za sobą ( pomijając fakt braku AF przy filmowaniu). Rozważam jeszcze 55 ale obawiam się wizjera elektronicznego.
Będę wdzięczny za Wasze opinie.

17 ODPOW. 17
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jakiej karty używasz?

oldguest
Początkujący

sadam napisał(a):

Jakiej karty używasz?

1.Sandisk Extreme III MS PRO-HG Duo 4GB 30MB/s
2.Sandisk Extreme HD Video SD HC I class-10 4GB 30MB/s

Obydwie kupowane w pewnym miejscu, formatowane w aparacie. Po włożeniu do czytnika USB osiągają prędkości zbliżone do założonych 30MB/s

Dla testu sprawdziłem jeszcze: Lexar MS PRO Duo Mark2 16GB i nie zauważyłem żadnych różnic.

crepy-----
Nowicjusz

Witam wszystkich,
i jeszcze do wczoraj wydawało mi się, że problem mam rozwiązany aż tu czytam informację na DFV i Fotoblogia, że w połowie kwietnia pojawi się nowy SLT A57. Nowinki kuszą: 15 pól AF, większy zakres ISO ( ciekawe jak z szumami ), nowy design wydajniejsza bateria etc. oraz kilka innych gadżetów między innymi funkcja automatycznego komponowania portretów ( swoją drogą ciekawe jak to działa ). No i cena ma być bardziej przyjazna - w USA ok. 700 $. Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?

kuraq.
Poszukiwacz

Aparat już jest, żyje i istnieje :c20
viewtopic.php?f=182&t=12039
Zapowiada się dobrze :D

bart_m26
Użytkownik

crepy napisał(a):

Witam wszystkich,
i jeszcze do wczoraj wydawało mi się, że problem mam rozwiązany aż tu czytam informację na DFV i Fotoblogia, że w połowie kwietnia pojawi się nowy SLT A57.

Jeśli Koledze się nie pali z wymianą aparatu to może warto poczekać, jest parę istotnych zmian w stosunku do :c56 55 które warte są tego czekania...a może by tak troszkę podnieść poprzeczkę i pomyśleć o :c56 65...jak znam życie w Polsce cena :c56 57 będzie podchodzić pod 3000...parę stówek więcej mamy już aparat z średniej półki.

crepy napisał(a):

Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?

Na początku było trochę trudno się przestawić, ale teraz już chyba nie wróciłbym do klasycznej lustrzanki...to naprawdę wygodne...

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
Tommygun------
Początkujący

crepy napisał(a):

Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?

Jakoś nie miałem oporów z przesiadką a miałem wcześniej przyjamniej trzy korpusy z niezłymi wizjerami, tj. a700, a900, canon 7d i po tym wszedłem w a55. Podchodziłem do tego ze 2 razy i za trzecim się przekonałem. Co dziwne, w sensie uwolnienia się od konieczności kadrowania tylko wizjerem i ogólnie przy szukaniu wielu kadrów lcd z szybkim AF bardzo mi pomagał. Porównaj też wielkość, wolę zdecydowanie elektroniczny, nawet taki jak w a55 i podobnych niż optyczny ale mały, ciemny i niewyraźny jak w generalnie wszystkich lustrzankach poniżej a700/c7d/nikon d300. No i zacząłem dzięki slt kręcić więcej filmów i to tak byłem zadowolony, że sprzedałem kamerę.
Przez dłuższy czas obserwacji uznałem, że na slt narzekają ci, którzy go nie mają a co więcej, którzy go nie używali, co najwyżej macali w media markt lub euro ale praktycznie nigdzie tam nie ma akumulatorów w aparatach, to większość woli przemilczeć.

crepy-----
Nowicjusz

Byłem dzisiaj na targach i miałem możliwość trzymania w dłoni A-57, ceny niestety nikt z pracowników Sony jeszcze nie znał. Podobno będzie opublikowana w połowie kwietnia ( ciekawi mnie czy będzie niższa od 65). No cóż zacząłem od rozważań nad 580 vs. 55 ale w tej chwili mój dylemat przesunął się w stronę 57 vs. 65. Na warsztatach DFV miałem możliwość fotografowania również NEX-em 5 ale to nieco inna bajka.

profile.country.PL.title
Dibo..
Poszukiwacz

crepy napisał(a):

Byłem dzisiaj na targach i miałem możliwość trzymania w dłoni A-57, ceny niestety nikt z pracowników Sony jeszcze nie znał. Podobno będzie opublikowana w połowie kwietnia ( ciekawi mnie czy będzie niższa od 65). No cóż zacząłem od rozważań nad 580 vs. 55 ale w tej chwili mój dylemat przesunął się w stronę 57 vs. 65. Na warsztatach DFV miałem możliwość fotografowania również NEX-em 5 ale to nieco inna bajka.

Jeżeli SLT Ci nie przeszkadza to w dobrym kierunku podążyłeś z rozważaniami. W przypadku niewielkiej różnicy w cenie pomyślałbym o A65 :c20

FF | APS-C | 8 | 18-250 | 16-50 | 35 | 135 | HVL-F58AM