Podziel się wrażeniami!
Witam,
użytkuję model 330 i podjąłem decyzję o jego sprzedaży jednak powstał problem co kupić ( a systemu nie zamierzam zmieniać ). Rozpatruję 580 ale nie będę ukrywał że trochę szkoda mi pieniędzy na dodatkowe 3 MP i 6 dodatkowych pól AF. Różnicę jaką wyszukałem pomiędzy 580 ( 2500,- ) a używaną 550 - nowa nie do kupienia ( 1500,- ) wolałbym przeznaczyć na szkiełko np. Tamron 17-50 f-2,8.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, co Wy byście wybrali ? Dodam, że etap nakręcania filmów mam za sobą ( pomijając fakt braku AF przy filmowaniu). Rozważam jeszcze 55 ale obawiam się wizjera elektronicznego.
Będę wdzięczny za Wasze opinie.
Jakiej karty używasz?
sadam napisał(a):
Jakiej karty używasz?
Witam wszystkich,
i jeszcze do wczoraj wydawało mi się, że problem mam rozwiązany aż tu czytam informację na DFV i Fotoblogia, że w połowie kwietnia pojawi się nowy SLT A57. Nowinki kuszą: 15 pól AF, większy zakres ISO ( ciekawe jak z szumami ), nowy design wydajniejsza bateria etc. oraz kilka innych gadżetów między innymi funkcja automatycznego komponowania portretów ( swoją drogą ciekawe jak to działa ). No i cena ma być bardziej przyjazna - w USA ok. 700 $. Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?
crepy napisał(a):
Witam wszystkich,
i jeszcze do wczoraj wydawało mi się, że problem mam rozwiązany aż tu czytam informację na DFV i Fotoblogia, że w połowie kwietnia pojawi się nowy SLT A57.
crepy napisał(a):
Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?
Jakoś nie miałem oporów z przesiadką a miałem wcześniej przyjamniej trzy korpusy z niezłymi wizjerami, tj. a700, a900, canon 7d i po tym wszedłem w a55. Podchodziłem do tego ze 2 razy i za trzecim się przekonałem. Co dziwne, w sensie uwolnienia się od konieczności kadrowania tylko wizjerem i ogólnie przy szukaniu wielu kadrów lcd z szybkim AF bardzo mi pomagał. Porównaj też wielkość, wolę zdecydowanie elektroniczny, nawet taki jak w a55 i podobnych niż optyczny ale mały, ciemny i niewyraźny jak w generalnie wszystkich lustrzankach poniżej a700/c7d/nikon d300. No i zacząłem dzięki slt kręcić więcej filmów i to tak byłem zadowolony, że sprzedałem kamerę.crepy napisał(a):
Jakie są Wasze doświadczenia w foceniu SLT ? Co Wy sądzicie ?
Byłem dzisiaj na targach i miałem możliwość trzymania w dłoni A-57, ceny niestety nikt z pracowników Sony jeszcze nie znał. Podobno będzie opublikowana w połowie kwietnia ( ciekawi mnie czy będzie niższa od 65). No cóż zacząłem od rozważań nad 580 vs. 55 ale w tej chwili mój dylemat przesunął się w stronę 57 vs. 65. Na warsztatach DFV miałem możliwość fotografowania również NEX-em 5 ale to nieco inna bajka.
crepy napisał(a):
Byłem dzisiaj na targach i miałem możliwość trzymania w dłoni A-57, ceny niestety nikt z pracowników Sony jeszcze nie znał. Podobno będzie opublikowana w połowie kwietnia ( ciekawi mnie czy będzie niższa od 65). No cóż zacząłem od rozważań nad 580 vs. 55 ale w tej chwili mój dylemat przesunął się w stronę 57 vs. 65. Na warsztatach DFV miałem możliwość fotografowania również NEX-em 5 ale to nieco inna bajka.