anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizor kd-49xd7005 problem z polaczeniem z siecia

ROZWIĄZANE
joynaldinho
Nowicjusz

Telewizor kd-49xd7005 problem z polaczeniem z siecia

Witam,

wie ktos moze co zrobic, bo na telewizorze nie chca dzialac zadne aplikacje oprocz Netflixa.

Pokazuje ze jest polaczenie z siecia, a przy probie odpalenia Youtuba wyskakuje komunikat "sprawdz polaczenie sieciowe", Google play "jestes offline", TVP.PL "SSL certificate error: primary error: 4 certificate".

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
joynaldinho
Nowicjusz

Zrobilem zgodnie z zaleceniami, wyczyscilem pamiec podreczna, zresetowalem androida i dalej nie dzialalo:) Polaczylem ponownie z siecia, nie z glownego menu a przez ustawienia, siec, wyszukaj dostepne sieci i o dziwo dziala:) Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie ale przd polaczeniem ustawilem aktualna date i czas, bo do tej pory byla jakas randomowa. Dziekuje za pomoc:)

pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
Taranowski
Poszukiwacz

Witam. Mam ten sam problem, Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witajcie,

Po zgłoszeniu Waszego problemu do pomocy technicznej, otrzymałam odpowiedź, że to może być przepełnienie pamięci podręcznej telewizora. Poniżej zalecenia:

- wyczyszczenie pamięci podręcznej poprzez aplikację Sony Select (HOME - Ustawienia - Aplikacje - Aplikacje systemowe - Sony Select),
- następnie proszę wykonać restart systemu Android poprzez przytrzymanie przycisku zasilania na pilocie przez około 5 sekund (przy włączonym telewizorze, do czasu wyświetlenia komunikatu "Wyłącz").

Następnie proszę o weryfikację poprawności działania aplikacji.

Mam nadzieję, że wskazówka okaże się pomocna. 

Pozdrawiam,

Barbara_K

profile.country.PL.title
Mord3r-n-kill
Użytkownik

Dzień dobry. Mam ten sam model tv i MIAŁEM ten sam problem. Po kazdym wyłączeniu tv z sieci działo się to samo. W telewizorze są 2 opcje łączenia się z siecią jedna po naciśnięciu przycisku HOME i zjechaniu na sam dół, oraz po zjechaniu w dół i wejściu do menu. Problem pojawiał się gdy próbowałem łączyć się z siecią piertwszym sposobem, znikał gdy łączę się w głównym menu. Jeśli nadal u Pani jest ten problem i łączyła się Pani pierwszym sposobem, proszę spróbować połączyć się w głównym menu. Napewno pomoże. Pozdrawiam

joynaldinho
Nowicjusz

Zrobilem zgodnie z zaleceniami, wyczyscilem pamiec podreczna, zresetowalem androida i dalej nie dzialalo:) Polaczylem ponownie z siecia, nie z glownego menu a przez ustawienia, siec, wyszukaj dostepne sieci i o dziwo dziala:) Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie ale przd polaczeniem ustawilem aktualna date i czas, bo do tej pory byla jakas randomowa. Dziekuje za pomoc:)

pozdrawiam