- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem nowy telewizor Sony Bravia KD 55X8509C w autoryzowanym salonie Sony.
Po rozpakowaniu i próbie montażu na ścianie okazało się że nie ma śrub montażowych do uchwytu ściennego w tylnej obudowie telewizora. Oczywiście odpowiednie śruby dołączył producent uchwytu, jednak zaniepokoiła mnie jedna rzecz - brak śrub w telewizorze, gdyż w instrukcji jest napisane że przed montażem uchwytu ściennego należy wykręcić śruby z telewizora (zaślepiające otwory na uchwyt ścienny). Posiadałem wcześniej telewizor innej marki, i tam śruby zaślepiające były w otworach mocujących fabrycznie. Czy w tym modelu Sony te śruby występują fabrycznie? Obawiam się że sprzedawca mógł używać telewizora np. na ekspozycji, i po prostu zapomniał wkręcić tych śrub przed zapakowaniem do kartonu. Proszę o informacje co robić w tej sprawie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Byłem dziś w SC w którym kupowałem TV. Otworzono przy mnie dwa inne kartony i pokazano że ten model nie ma fabrycznie tych zaślepek - na szczęście....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam
W moim TV model taki sam jak twoj- tez nie mialem srub montażowych.
Tv przyszedl nowy- orginalnie zapakowany wiec chyba wszystko w normie.
Jeszcze sie zastanawiam czy srub nie ma w otworach gdzie montuje sie stopke by Tv polozyc na stoliku badz regale.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Napisz ile zapłaciłeś za "normę" i brak śrubek
w sumie można dojść do majątku na drobnych oszczędnościach :))))
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W moim przekonaniu oszukano mnie.
Powinny być te śruby.
Wg mnie oznacza to że był używany, wisiał jak tester na ekspozycji i zapomnienli tych śrub wkręcić.
Czy ktoś może pomóc tzn jest ktoś kto miał te śruby w tym modelu? Chcę mieć pewnośćnim zrobię tam zadymę..
Poniżej odpowiedź z Sony Supprot:
Szanowny Panie,
dziękuję za odpowiedź.
Uprzejmie informuję, że ten TV powinien mieć śruby do montowania na ścianie w oryginalnym opakowaniu:
http://pdf.crse.com/manuals/4559966111.pdf - str. 250.
Odnośnie My Sony nie dostałam jeszcze odpowiedzi.
Z wyrazami szacunku,
Olga Dembińska
SONY SUPPORT TEAM
SUPPORT: http://www.sony.pl/support/pl
Sony Europe Limited (Sp. z o.o.), Oddział w Polsce
Ul. Ogrodowa 58 - 00-876 Warszawa - Poland
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zaciekawiłeś mnie - bo mój też nie miał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest jeszcze inna możliwość. Fabrycznie nie ma tam zaślepek a w Sony Customer Support po prostu tego nie wiedzą. Pani wzięłą instrukcję wg której są te zaślepki i napisała że powinny być i tyle...ale jak wiemy takie instrukcje są w dużym stopniu uniwersalne, tego typu działy są przeklejane z poprzednich lub podobnych modeli itp. Skoro są już tu na forum 3 osoby które nie maja tych zaślepek w tym modelu to chyba nie prawdopodobne jest żeby 3 SC naraz oszukały klientów. Zwłaszcza że nie ma ani jednej osoby która by te zaślepki miała...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja w swoim TV miałem jedynie takie śróby (oprócz tych co się wkręcało podstawkę do TV na stolik):
Nie do końca wiem czy o tych śróbach mówicie.
Poza tym nie wiem jak wykorzystać obecną podstawkę do montażu na ścianie, wydaje mi się że czegoś brakuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak mniemam brak srubek podpowiada Wam że Tv był używany w sklepie... Pisałem że to błędny trop. Ja użyłem kodu serwisowego do sprawdzenia godzin święcenia Tv i jest wszystko ok mimo braku srubek. Nie podaje kodu bo można uszkodzić Tv. Inteligentny użytkownik znajdzie w necie nawet na YT i nie będzie zmieniał wartości w tabelach. Dolna linijka to godziny i następne ilość wlaczen Tv.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj