Podziel się wrażeniami!
Cześć wszystkim,
Mam nowy B9, większość rzeczy działa poprawnie i dość szybko (wymiana z G9505), TV jest podłączony certyfikowanym kablem HDMI 2.1 do Denona X6800. HDMI CEC jest włączone i działa, nawet głośność.
Problem jest taki, ze jeśli TV jest wyłączony dłużej niż kilka godzin, to po następnym włączeniu nie mam audio na wyjściu ARC, z wewnętrznych aplikacji - wydaje sie ze nie ma większego znaczenia z której. Jeśli przerwa jest krótsza, typu godzinę lub dwie to nie ma problemu, ale na następny dzień już nie działa.
TV podczas początkowego setupu wykrył Denona - ustawił jako wyjście audio, ale teraz coś mu nie pasuje.
Przełączanie TV audio / ext nic nie daje. Pomaga wyłączenie TV i włączenie ponowne - 100 na 100 pomaga, ale jak na TV za ~17k PLN to oczekiwałbym dźwięku za pierwszym razem.
Nie podejrzewam Denona - działał blisko rok z poprzednim TV i nie miałem żadnego takiego problemu.
Ma ktoś pomysł co z tym można zrobić? W samym TV niewiele można ustawić - mam passthrough ON i priorytet system audio, właściwie tyle. W Denonie w ogóle nic nie ma do ustawiania.
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok (samych działających TV...)
Krzychu
Witam,
Przekazałem Twój problem do supportu Sony.
Pozdrawiam
Tylko oczekiwanie na nowy firmware aż to poprawią, ewidentnie błąd oprogramowania.