anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia 9 /75' - brak audio na hdmi arc

profile.country.PL.title
spolkrzychu1wyjfa
Użytkownik

Bravia 9 /75' - brak audio na hdmi arc

Cześć wszystkim,

Mam nowy B9, większość rzeczy działa poprawnie i dość szybko (wymiana z G9505), TV jest podłączony certyfikowanym kablem HDMI 2.1 do Denona X6800. HDMI CEC jest włączone i działa, nawet głośność. 

Problem jest taki, ze jeśli TV jest wyłączony dłużej niż kilka godzin, to po następnym włączeniu nie mam audio na wyjściu ARC, z wewnętrznych aplikacji - wydaje sie ze nie ma większego znaczenia z której.  Jeśli przerwa jest krótsza, typu godzinę lub dwie to nie ma problemu, ale na następny dzień już nie działa. 

TV podczas początkowego setupu wykrył Denona - ustawił jako wyjście audio, ale teraz coś mu nie pasuje.

Przełączanie TV audio / ext nic nie daje. Pomaga wyłączenie TV i włączenie ponowne - 100 na 100 pomaga, ale jak na TV za ~17k PLN to oczekiwałbym dźwięku za pierwszym razem. 

Nie podejrzewam Denona - działał blisko rok z poprzednim TV i nie miałem żadnego takiego problemu. 

Ma ktoś pomysł co z tym można zrobić? W samym TV niewiele można ustawić - mam passthrough ON i priorytet system audio, właściwie tyle. W Denonie w ogóle nic nie ma do ustawiania.

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok (samych działających TV...)

Krzychu

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Przekazałem Twój problem do supportu Sony.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kurtion
Użytkownik

Tylko oczekiwanie na nowy firmware aż to poprawią, ewidentnie błąd oprogramowania.