anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55XD8599

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

55XD8599

TV z wymienioną płytą po nieudanej aktualizacji, obecnie po kolejnej, po której zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych. 

Prawie wszystko byłoby ok, ale denerwuje mnie prawie codzienne, lub czasami kilka razy dzienne, całkowite wyłączanie się telewizora, ale nie w trakcie oglądania, tylko po wyłączeniu.

Efekt - jakby został dołączony prąd. Po włączeniu startuje logo itd.

O co chodzi? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Problem rozwiązany - to była prosta sprawa, tylko szukałem daleko. 

W ustawieniach tv, pamięć ivresetowanie wystarczyło sprawdzić gdzie zalegają MB. 

Była to pamięć podręczna aplikacji, zajęta przez 5,6 GB. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj, 

Zgłosiłam sprawę do supportu technicznego, ale obawiam się, że jedynym wyjściem będzie oddanie sprzętu do naprawy. 

Pozdrawiam,

Barbara_K

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Zapomniałem jeszcze dodać, że również od czasu do czasu gubi ustawienia dźwięku. Np Spotify ma ustawione zawsze profil muzyka, a dzisiaj zauważyłem, że był film. 
Nikt prócz mnie nie przestawia nic w menu. 

Wysłano z mojego urządzenia Samsung
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj Darek_A,

Oto informacje, jakie udało nam się uzyskać po konsultacji z Supportem:
----
w opisanym przypadku konieczna będzie weryfikacja telewizora przez autoryzowane centrum serwisowe. Jedynym krokiem, który można zalecić zdalnie to przywrócenie ustawień fabrycznych, jednak to zostało już wykonane przez klienta. Aby zarejestrować odbiornik w serwisie można skontaktować się z centrum serwisowym, które dokonało poprzedniej naprawy, skontaktować się z infolinią wsparcia technicznego lub poprzez poniższy formularz online:

http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm

------------------------

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, ze uda się rozwiązać problem.

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Mam zajętą pamięć w 83% - jak to wyczyścić?
Same aplikacje zajmują tylko 400MB.
6,7GB (o ile teraz dobrze pmiętam) jest w "inne".
Takie dane wyświetla mi ES File Explorer.
W dostępnych folderach na dysku nie ma takich dużych plików.
Żadnych filmów, zdjęć i innych plików też nie pobierałem do pamięci tv - jest tylko film demo 4k i kilka zdjęć, których i tak nie można usunąć ponieważ są to pliki systemowe.
Wcześniej instalowałem różne gry, a największą była Asphalt 8 - ta gra pobiera około 1,2GB.
Gry jednak są odinstalowane ponieważ nie zabardzo śmigają te bardziej zaawansowane, a wypróbować chciałem pad sony dualshock 4 - działa dobrze.
Przy okazji też zauważyłem, że wcześniej mogłem wejść w ustawienia bluetooth i wyłączyć pad. Po jakimś czasie opcja ta zniknęła i jest tylko anuluj sparowanie (czy coś w tym stylu). Pad wyłącza się tylko po całkowitym wyłączeniu bluetooth w TV.

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Problem rozwiązany - to była prosta sprawa, tylko szukałem daleko. 

W ustawieniach tv, pamięć ivresetowanie wystarczyło sprawdzić gdzie zalegają MB. 

Była to pamięć podręczna aplikacji, zajęta przez 5,6 GB.