anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zewnętrzny dysk

oldguest
Początkujący

Zewnętrzny dysk

Witam.Czy do BRAVIA EX500 da się podłączyć zewnętrzny dysk?

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj, tak da się podłączyć dysk przez USB. Musi być sformatowany w FAT32. Niektóre dyski muszą posiadać zewnętrzne zasilanie.

hezi-----
Początkujący

Witam. Czy może to być dowolny dysk, czy jakiś konkretny model

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
używałem różnych dysków, różnych firm i wszystkie sformatowane FAT32 działały. W tym momencie mam podpinam dysk Samsunga 320GB, 2.5", również działa. Więc konkretnego modelu nie polecę, lepiej dobrać coś do swoich potrzeb (wielkość, koszty itd.).

martiner-----
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Witaj,
używałem różnych dysków, różnych firm i wszystkie sformatowane FAT32 działały. W tym momencie mam podpinam dysk Samsunga 320GB, 2.5", również działa. Więc konkretnego modelu nie polecę, lepiej dobrać coś do swoich potrzeb (wielkość, koszty itd.).

Witam
Jestem prawie zdecydowany na dysk 500GB. koszt ~210zł nie jest tragedią.

Jaki jest limit pojemności dysku dla Bravi EX500??

Rozumiem, że dysk samsunga 2.5 nie będzie wymagał dodatkowego zasilania (chyba nawet nie posiadają takiej możliwości)??

Zimny_
Użytkownik

Limitu niestety nie znam. Podłączałem 500GB Seagate i działał, podobnie z 750GB. Jeśli dysk nie posiada możliwości podłączenia dodatkowego zasilania, raczej tego nie potrzebuje. W jaki sposób (gdzie) masz zamiar kupić dysk?

martiner-----
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Limitu niestety nie znam. Podłączałem 500GB Seagate i działał, podobnie z 750GB. Jeśli dysk nie posiada możliwości podłączenia dodatkowego zasilania, raczej tego nie potrzebuje. W jaki sposób (gdzie) masz zamiar kupić dysk?

Myślę o Samsungu 2,5" 500GB max 640GB nie maja dodatkowego zasilania.
Czy twoje seagaty również go nie posiadały??
Czy dysk z usb3.0 nie będzie problemem dla tego tv?(tv ma 2.0 ale czasem podlącze go pod komp.)

Mam zamiar kupić w którymś z stacjonarno-internetowych sklepów z elektronika w łodzi.

Na koniec ciekawostka;
Pan z Sony MC z manufaktury łódzkiej poinformował mnie właśnie, że mój tv w ogóle nie obsługuje dysku zew. dlatego proponuje nowa serie EX720. ręce opadają...

cogito.
Początkujący

Czy dysk z usb3.0 nie będzie problemem dla tego tv?(tv ma 2.0 ale czasem podlącze go pod komp.)

USB 3.0 jest standardem zgodnym z wcześniejszym 2.0. Dysk z USB 3.0 będzie działał podpięty pod urządzenie z starszą wersją. Oczywiście prędkość przesyłu danych będzie odpowiadała prędkości USB 2.0.

Pozdrawiam
cogito

martiner-----
Poszukiwacz

Witam
Zdecydowałem się na Samsunga G2 640GB 2,5" portable.(~600GB faktyczny) 230PLN
Po sformatowaniu go "guiformatem" na FAT32 wszystko gra jak należy :D
Prędkość kopiowania ~13MB/s to b.dobry wynik jak na mojego lapka.

Ze względu na powolny transfer przez WiFi nie zdecydowałem się na korzystanie PS3 media server. Dodatkowo konieczność ciągłej pracy laptopa i mała pojemność jego dysku powodowała tu dodatkowe trudności.

Minusem Bravi jest to, że czasem nie odtwarza któregoś divxa ale wtedy pozostaje przełączyć go na usb w DVD :)

Polecam wszystkim taki magazyn?
ps. wstyd dla sprzedawcy z SMC z Manufaktury

Pozdrawiam
marcin

cogito.
Początkujący

Minusem Bravi jest to, że czasem nie odtwarza któregoś divxa ale wtedy pozostaje przełączyć go na usb w DVD

Tutaj chyba idealnego rozwiązania nie będzie. Kodeki ewoluują więc zawsze może trafić się jakiś nietypowy plik który nie zostanie przez telewizor odtworzony. Całe szczęście aktualizacja oprogramowania jest bardzo łatwa i właśnie ona może wnieść jakieś poprawki i umożliwić obsługę kolejnych plików (o ile nie potrzeba do tego dodatkowego sprzętu a tylko nowszą wersję oprogramowania). A sam problem z obsługą różnych plików zdarza się również u konkurencyjnych producentów.

A teraz z innej beczki: jak oceniasz jakość filmów z dysku na TV w porównaniu do ich jakości na komputerze? Różnica jest bardzo widoczna? Pomijam oczywiście rozmiar bo to oczywiste ;-)

Pozdrawiam
cogito