Podziel się wrażeniami!
Witam.Czy do BRAVIA EX500 da się podłączyć zewnętrzny dysk?
Witaj, tak da się podłączyć dysk przez USB. Musi być sformatowany w FAT32. Niektóre dyski muszą posiadać zewnętrzne zasilanie.
Witam. Czy może to być dowolny dysk, czy jakiś konkretny model
Witaj,
używałem różnych dysków, różnych firm i wszystkie sformatowane FAT32 działały. W tym momencie mam podpinam dysk Samsunga 320GB, 2.5", również działa. Więc konkretnego modelu nie polecę, lepiej dobrać coś do swoich potrzeb (wielkość, koszty itd.).
Zimny napisał(a):
Witaj,
używałem różnych dysków, różnych firm i wszystkie sformatowane FAT32 działały. W tym momencie mam podpinam dysk Samsunga 320GB, 2.5", również działa. Więc konkretnego modelu nie polecę, lepiej dobrać coś do swoich potrzeb (wielkość, koszty itd.).
Limitu niestety nie znam. Podłączałem 500GB Seagate i działał, podobnie z 750GB. Jeśli dysk nie posiada możliwości podłączenia dodatkowego zasilania, raczej tego nie potrzebuje. W jaki sposób (gdzie) masz zamiar kupić dysk?
Zimny napisał(a):
Limitu niestety nie znam. Podłączałem 500GB Seagate i działał, podobnie z 750GB. Jeśli dysk nie posiada możliwości podłączenia dodatkowego zasilania, raczej tego nie potrzebuje. W jaki sposób (gdzie) masz zamiar kupić dysk?
Czy dysk z usb3.0 nie będzie problemem dla tego tv?(tv ma 2.0 ale czasem podlącze go pod komp.)
Witam
Zdecydowałem się na Samsunga G2 640GB 2,5" portable.(~600GB faktyczny) 230PLN
Po sformatowaniu go "guiformatem" na FAT32 wszystko gra jak należy
Prędkość kopiowania ~13MB/s to b.dobry wynik jak na mojego lapka.
Ze względu na powolny transfer przez WiFi nie zdecydowałem się na korzystanie PS3 media server. Dodatkowo konieczność ciągłej pracy laptopa i mała pojemność jego dysku powodowała tu dodatkowe trudności.
Minusem Bravi jest to, że czasem nie odtwarza któregoś divxa ale wtedy pozostaje przełączyć go na usb w DVD
Polecam wszystkim taki magazyn?
ps. wstyd dla sprzedawcy z SMC z Manufaktury
Pozdrawiam
marcin
Minusem Bravi jest to, że czasem nie odtwarza któregoś divxa ale wtedy pozostaje przełączyć go na usb w DVD