Podziel się wrażeniami!
Witam, potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Mój zestaw: komputer z karty graficznej ( Gigabyte Geforce GTS 450 ) będzie podłączony do TV przez HDMI .Gry na kompie będą z dźwiękiem 5.1. /Ponieważ nie mam we wzmacniaczu AV wejścia HDMI, to dźwięk chcę wyprowadzić kablem optycznym z telewizora do wzmacniacza. Pytanie: czy w tym połączeniu telewizor przepuści " z powrotem " dżwięk w 5.1 do wzmacniacza ( który taki dźwięk obsługuje ). Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Witaj,
telewizor ma możliwość wysłania dźwięku Dolby Digital 5.1 przez wyjście optyczne. Wysyła on taki dźwięk, jaki sam otrzymuje. Pytanie tylko, czy Twoja karta muzyczna potrafi wysłać taki sygnał do telewizora? Jeśli telewizor otrzyma 5.1, to taki sygnał prześle do ampitunera.
Zimny napisał(a):
Witaj,
telewizor ma możliwość wysłania dźwięku Dolby Digital 5.1 przez wyjście optyczne. Wysyła on taki dźwięk, jaki sam otrzymuje. Pytanie tylko, czy Twoja karta muzyczna potrafi wysłać taki sygnał do telewizora? Jeśli telewizor otrzyma 5.1, to taki sygnał prześle do ampitunera.
Zimny napisał(a):
Witaj,