anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tv niechce się włączyć

profile.country.pl_PL.title
marcino05
Początkujący

Tv niechce się włączyć

Witam! Mam problem z TV:/ Podczas oglądania wyłączył mi się Tv, obrazu nie było ale dźwięk był, po wyłączeniu go już nie mogę go włączyć. Na początku migała czerwona dioda, po wyłączeniu switcha i ponownym go włączeniu go tv nadal nie chce się włączyć, po próbie włączenia pali się przez chwile zielona dioda a następnie tv chwile jakby strzelał i koniec:/ Czyżby Tv padł?:/

11 ODPOW. 11
Zimny_
Użytkownik

Witaj, jaki masz model telewizora, co masz do niego podłączone? Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie. Możesz to zrobić przez Internet:
http://support.sony-europe.com/repair/i ... =odw_pl_PL
(w nazwie modelu do rejestracji wpisujesz np. "KDL-40EX500").

Pozdrawiam,
Zimny.

marcino05
Początkujący

KDL40 EX 710
Podłączone jest tylko antena od sygnału analogowego.

Zimny_
Użytkownik

Możesz spróbować włączyć bez anteny, chociaż wątpię że to cokolwiek pomoże. Jeśli telewizor nie włącza się, to jest bardzo ograniczone pole manewru i najlepszym rozwiązaniem jest serwis. Jeśli mieszkasz w miarę blisko, to zazwyczaj serwisanci przyjeżdżają i jeśli to możliwe naprawiają na miejscu.

marcino05
Początkujący

A do jakich odległości przyjeżdżają?

Zimny_
Użytkownik

Z tego co wiem, reguły na to nie ma. Zasadą jest przyjęcie naprawy w jak najkrótszym czasie. Jeśli serwis ma wolnych ludzi, przyjeżdża. I tak Sony za to płaci. Jeśli nie, zostaje zamówiony kurier. Przyjeżdża, zabiera telewizor, po naprawie przywozi.
Istotną rzeczą jest dokładnie opisać usterkę w formularzu. Serwis może wcześniej ocenić usterkę, co przyspieszy naprawę.

tomascor
Początkujący

Kolego na wstępie ile razy mruga dioda ( będzie mrugała cyklicznie klika razy przerwa ) ?? Co do wizyty serwisu od prawie dwóch lat jest coś takiego jak serwis "IN HOME" polega to na tym że wszystkie telewizory za wyjatkiem tych z dziwnymi usterkami nie stałymi są naprawiane w domu. Co do odległości zawsze znajdzie się serwis lokalny ;)

marcino05
Początkujący

W serwisie się okazało że trzeba wymienić na nowy ...

tomascor
Początkujący

:D to już wiem ile razy mrugało :) ... Na 99% był panel LCD do wymiany .

Zimny_
Użytkownik

tomascor napisał(a):

? Co do wizyty serwisu od prawie dwóch lat jest coś takiego jak serwis "IN HOME" polega to na tym że wszystkie telewizory za wyjatkiem tych z dziwnymi usterkami nie stałymi są naprawiane w domu.

Fajna sprawa z naprawami w domu. Koledze nie uruchomił się P5600. Serwis naprawił wszystko w domu, czas naprawy ok godziny.