Podziel się wrażeniami!
Witam! Mam problem z TV:/ Podczas oglądania wyłączył mi się Tv, obrazu nie było ale dźwięk był, po wyłączeniu go już nie mogę go włączyć. Na początku migała czerwona dioda, po wyłączeniu switcha i ponownym go włączeniu go tv nadal nie chce się włączyć, po próbie włączenia pali się przez chwile zielona dioda a następnie tv chwile jakby strzelał i koniec:/ Czyżby Tv padł?:/
Witaj, jaki masz model telewizora, co masz do niego podłączone? Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie. Możesz to zrobić przez Internet:
http://support.sony-europe.com/repair/i ... =odw_pl_PL
(w nazwie modelu do rejestracji wpisujesz np. "KDL-40EX500").
Pozdrawiam,
Zimny.
KDL40 EX 710
Podłączone jest tylko antena od sygnału analogowego.
Możesz spróbować włączyć bez anteny, chociaż wątpię że to cokolwiek pomoże. Jeśli telewizor nie włącza się, to jest bardzo ograniczone pole manewru i najlepszym rozwiązaniem jest serwis. Jeśli mieszkasz w miarę blisko, to zazwyczaj serwisanci przyjeżdżają i jeśli to możliwe naprawiają na miejscu.
A do jakich odległości przyjeżdżają?
Z tego co wiem, reguły na to nie ma. Zasadą jest przyjęcie naprawy w jak najkrótszym czasie. Jeśli serwis ma wolnych ludzi, przyjeżdża. I tak Sony za to płaci. Jeśli nie, zostaje zamówiony kurier. Przyjeżdża, zabiera telewizor, po naprawie przywozi.
Istotną rzeczą jest dokładnie opisać usterkę w formularzu. Serwis może wcześniej ocenić usterkę, co przyspieszy naprawę.
Kolego na wstępie ile razy mruga dioda ( będzie mrugała cyklicznie klika razy przerwa ) ?? Co do wizyty serwisu od prawie dwóch lat jest coś takiego jak serwis "IN HOME" polega to na tym że wszystkie telewizory za wyjatkiem tych z dziwnymi usterkami nie stałymi są naprawiane w domu. Co do odległości zawsze znajdzie się serwis lokalny
W serwisie się okazało że trzeba wymienić na nowy ...
to już wiem ile razy mrugało ... Na 99% był panel LCD do wymiany .
tomascor napisał(a):
? Co do wizyty serwisu od prawie dwóch lat jest coś takiego jak serwis "IN HOME" polega to na tym że wszystkie telewizory za wyjatkiem tych z dziwnymi usterkami nie stałymi są naprawiane w domu.