Podziel się wrażeniami!
Witam. Kupiłam ostatnio telewizor Sony Bravia Xe70 43 cale. Chciałam połączyć się z wi fi. Postępowałam zgodnie z zaleceniami. Wprowdzony kod WPA jest prawidłowy a mimo to podczas podłączenia wyskakuje mi niepowodzenie i nie wiem dlaczego i co mam robić dalej. I czy ważny jest w tym server proxy bo w opcjach daje żeby nie podłączać i idę dalej. Wi fi mam z Orange światłowody. Wszystko jest podłączone do komputera w innym pokoju niż stoi telewizor. Telefony też korzystają z tego internetu. Może być winą to że w miejscu którym stoi telewizor jest słaby zasięg? Ale czy mając jedną lub dwie kreski to chyba powinien się podłączyć? Proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam. Internet już jest, kupilam zmaczniacz do wi fi i od tego czasu nie ma problemu. Dziękuje za rady.
Witam,
Jeśli w sąsiedztwie jest wiele sieci Wifi na tym samym kanale mogą wystąpić zakłócenia. Zainstaluj na smartfonie aplikację np. Wifi Analyzer i sprawdź na którym kanale nadaje Twój router. Jeśli kanał jest mocno obciążony zmień kanał nadawania w routerze.
Zajrzyj też tutaj:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/142967
Pozdrawiam
Słaby zasięg jak najbardziej może być przeszkodą. Jedna lub dwie kreski - zależy w jakiej aplikacji tyle pokazuje. Sprawdz w tym Wifi Analyzerze. Ja miałem w pokoju sygnał z jednej kreski w tej aplikacji i dopiero uzycie repeatera poprawiło sytuację. Zresztą moc sygnału wifi jest zmienna co najbardziej daje się we znaki właśnie w przypadku sygnału słabego i w rezultacie przed użyciem repeatera czasem miałem połączenie a czasem nie.
Zakładam że podłączając telewizor do sieci poprawnie podajesz hasło
Po pierwsze: jak TV widzi zasieg to nie jest problem zasiegu.
Po drugie: sprawdź, ile urządzeń pozwalala Orange jednocześnie podłączć do sieci. Może po prostu routerowi brakuje adresów IP, gdyż każdy provider pozwala na podłączanie różnej ilości urządzeń.
Po trzecie: sprawdź dokładnie jakie masz szyfrowanie klucza do sieci: WEP czy WPA czy WPA2.
Po czwarte: banał, ale jednak czy na pewno wpisujesz dobrze hasło.
Ewentualnie spróbuj udostępnić TV sieć Wi-Fi np z telefonu, by sprawdzić czy moduł w TV działa prawidłowo.