anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia 40NX700

kellys16
Początkujący

Sony Bravia 40NX700

Kupiłem ten model kilka dni temu. Trochę go testuję, a że jestem laikiem w tym temacie, to może wyda się to trochę śmieszne, ale mam takie pytanie. Nie mogę odtworzyć filmu nagranego z kamery, (fonia jest ale wizji brak) i drugie pytanie, czy można odtworzyć film z pamięci zewnętrznej przez port USB?

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witam. A w jakim formacie i jaką kamerą nagrany jest ten film? czy poddawałeś go obróbce? Można podłączać pamięć USB i odtwarzać zdjęcia, muzykę, filmy.

kellys16
Początkujący

Kamera to Panasonic SDR-H280, filmy są nie przerabiane. Odtwarzałem na starym TV i działało, obojętnie czy był to Sony czy Philips. Podłączałem kablem, który był w zestawie z kamerą (audio/wideo AV/S)

Zimny_
Użytkownik

Podłączając kamerę pod telewizor, zadaniem telewizora jest okazanie przekazywanego sygnału. Telewizor pokazuje tylko sygnał jaki jest dostarczony. Czyli generalnie są dwie opcje, albo kamera nie wysyła obrazu, ale sygnał jest nieczytelny. Nie znam tej kamery, nie wiem jakie masz ustawienia. U mnie podłączam kamerę XR520 podobnym kablem. Po wskazaniu na LCD odpowiedniego portu jest wizja i dźwięk. Ja na Twoim miejscu sprawdził bym kabel. I do którego portu w telewizorze podłączasz kamerę?
edit:
NX700 po USB czyta MPEG4, AVC, AVCHD.

s3nsei
Początkujący

Niestety w telewizorach Sony Bravia serii NX700 i NX800 nie odzczytuje filmów w formacie DivX.
Pozdrawiam s3nsei.

Ravi-----
Początkujący

Niestety takiej możliwości nie ma choć z drugiej strony po pierwsze szkoda "kaleczyć" te telewizory takim marnym sygnałem, a po drugie praktycznie każdy odtwarzacz blu ray/ dvd bez problemu radzi sobie z tym formatem i wieloma innymi (mkv).

Zimny_
Użytkownik

Niektóre filmy Divix mają ładną jakość a niektórym osobą nie zależy na odtwarzaniu każdego filmu w super jakości. Gdyby posiadał taką możliwość, to faktycznie duży plus. Ravi słusznie zauważył, że na szczęście jest sporo urządzeń mogących zastąpić tą funkcję w telewizorze. Poza tym bardzo tanie są odtwarzacze USB, mające ogromne możliwości współpracy z pamięciami USB. Już za ok 170zł można mieć coś takiego:
http://www.abt.com/images/products/BDP_Images/big_smpu10.jpg
Podłączasz pod HDMI, masz pilot, Bravia Sync. Owszem jedno urządzenie więcej, ale jeśli komuś zależy...

Ravi-----
Początkujący

Urządzenie ciekawe i co najważniejsze zajmuje stosunkowo niewiele miejsca, z drugiej strony jak ktoś woli mieć możliwość odtwarzania płyt dvd czy blu ray zawsze pozostają odtwarzacze stacjonarne s370 to wydatek poniżej 500zł na dzień dzisiejszy.

Zimny_
Użytkownik

Alternatyw jest sporo. Wystarczy pokombinować. Dawno nie patrzyłem na ceny odtwarzaczy BR i teraz mile mnie zaskoczyły :D Jak ostatni raz widziałem, wtedy S360 kosztowało ok 700-900zł. S370 już prawie o połowę mniej. Im większa popularność tych produktów, tym mniejsza cena.

Ravi-----
Początkujący

Prawa rynku, duża popularność= duża skala produkcji w efekcie koszt jednostkowy odtwarzacza jest sporo niższy. Może doczekamy się takiej sytuacji z filmami na blu ray wpłynęłoby to na pewno pozytywnie na popularność "niebieskiego krążka". Zimny przy s360 należy pamiętać, że miał dużo większe ograniczenia niż s370 aktualnie oferowany w okolicach 500zł