Podziel się wrażeniami!
witam
mam pytanie jak przesłać (zobaczyć na tv) film ? chodzi mi o transfer wi-fi.
doszedłem już SAM
do tego że aby oglądać zdjęcia lub słuchać muzyki z komputera
muszą być spełnione następujące warunki:
1.pliki muszą być skojarzone z aplikacjami windows (np.przeglądarka zdjęć picassa a nie standardowa przeglądarka windows i już jest problem)
2.pliki muszą się znajdować w C:\Users\.....\Pictures\ ( w przypadku zdjęć)
inna lokalizacja np dysk D i tv już ich nie widzi, podobnie sprawa ma się do muzyki
analogicznie jak wyżej gdy pliki MP3 kojarzone z programem foobar i nic, w Windows media player wszystko jest ok.
Wracając do pytania mam plik .Avi gdy podpinam do tv pendriva wchodzę w menu odtwarzam i wszystko jest ok, gdy chcę go odtworzyć z PC już się nie da (nie widzi tego pliku na dysku) .
BŁAGAM O POMOC
PS.Bravia 40LX900,PC AMD Athlon 64 X2 6400+(oc), Vista ultimate64,
router wi-fi tp-link(TL-WR340G)
Zajrzyj tutaj i poczytaj o serwerach DLNA.
aha czyli innymi słowy mówiąc bez media serwera Du...a blada
pozwoliłem sobie zadzwonić do sony center K-ce (gdzie był zakupiony tv)
i pan też mi nawijał o czymś takim jak media serwer (TVersity)lecz po zainstalowaniu tego softu miałem problem co z tym fantem dalej zrobić no i skasowałem, a tu widzę że bez tego ani rusz a szkoda bo tv tanie nie było !! swoją drogą jak już sony wypuściło takie fajne 3D tv i można wyświetlać fotki i słuchać muzy dlaczego nie obsługuje plików video i to tych najprostszych(avi) o HD nie wspomnę a o 3D już przemilczę ( mam na myśli przesył wi fi)
W moim przypadku okablowanie nie wchodzi w grę bo kto by puszczał 30 m kabla Hdmi żeby film zobaczyć a i gdzie kupić tak długi kabel i jakie "spadki" by miał gdyby działał !
Jutro spróbuję zainstalować jeden z tych serwerów które opisane są w tematach do których mnie odesłałeś i zobaczymy co się będzie działo mam nadzieje że da rade wrazie czego mam jeszcze drugi komputer z 4 rdzeniowym prockiem on na pewno nie będzie miał problemów
Dziękuje za szybką odpowiedź
Komputer problemów miał nie będzie ale może się np okazać, że przepustowość łącza jest za mała. A wracając do głównego tematu: jak chciał byś żeby działało wyświetlanie filmów na TV? Bez oprogramowania? Tylko przy użyciu tego co w systemie?
Pozdrawiam
cogito
cogito napisał(a):
Komputer problemów miał nie będzie ale może się np okazać, że przepustowość łącza jest za mała. A wracając do głównego tematu: jak chciał byś żeby działało wyświetlanie filmów na TV? Bez oprogramowania? Tylko przy użyciu tego co w systemie?cogito
może ktoś podpowiedzieć gdzie znajdę "instrukcje obsługi" do tego wild media serwera najlepiej taka dla idiotów ?? Bardzo proszę bo zaczęło mnie to przerastać !!
ps3 rządzi !! wykrył wszystko bez problemu tylko !!: widzi i odtwrza filmy nakręcone aparatem fotograficznym Sony o rozszerzeniu .ts
DZIAŁAM dalej !!!!

Na forum wild media serwer jest trochę pożytecznych informacji ale tylko po angielsku. Musisz pamiętać przede wszystkim o tym, że programy tego typu mają swoje ograniczenia. Są to produkty niezależne od Sony więc ich działanie i współpraca może być świetna a może też być zupełnie inaczej. Sadam podał link w którym moim zdaniem możesz znaleźć chyba wszystko. Jeśli masz z czymś problem to opisz dokładnie co robisz i jaki jest z tego efekt. Może uda się komuś celniej podpowiedzieć
Pozdrawiam
cogito
Pnie i Panowie
Chciałem podziękować za udzieloną mi pomoc !!!!
Znalazłem wyjście z sytuacji dzięki pracownikom Sony center K-ce/Altus.
Polecono mi Serviio DLNA media server i po kłopocie
Program znajdziecie na stronie producenta http://www.serviio.org/
(ponoć polecany przez sony)
plusy:
+ prosta instalacja
+ banalna konfiguracja(w razie problemu polecam ten filmik co prawda w języku angielskim ale nawet dziecko się połapie)
http://www.youtube.com/watch?v=BwtBQJadBL8&hd=1
minusy jeszcze nie zauważyłem jestem w trakcie testowania
Pozdrawiam Ruina DE Lux
Witam,
wielkie dzięki za ten programik faktycznie prosty i bez problemu filmy na tv ruszyły,
a całe przedpołudnie męczyłem się z ps3 media serwer, który wcześniej chodził z kompem i ps3 na kablu a teraz z tym samym kompem ale po wifi i z nowym tv 40ex720 nie chciał działać,
jak robiłem diagnostykę to pokazywało, że zakończono niepowodzeniem (wykrywało ale nie łączyło),
WItam,
jeszcze jedna sprawa: jak wygląda temat napisów przez serwer mediów bo próbowałem txt i srt i niestety nie działają, a w ustawieniach nie doszukałem się ustawień,
idzie to zrobić ?