anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

przesyłanie filmu z pc do tv

profile.country.pl_PL.title
ruinadekux
Poszukiwacz

przesyłanie filmu z pc do tv

witam
mam pytanie jak przesłać (zobaczyć na tv) film ? chodzi mi o transfer wi-fi.
doszedłem już SAM :thumbsup: do tego że aby oglądać zdjęcia lub słuchać muzyki z komputera
muszą być spełnione następujące warunki:
1.pliki muszą być skojarzone z aplikacjami windows (np.przeglądarka zdjęć picassa a nie standardowa przeglądarka windows i już jest problem)
2.pliki muszą się znajdować w C:\Users\.....\Pictures\ ( w przypadku zdjęć)
inna lokalizacja np dysk D i tv już ich nie widzi, podobnie sprawa ma się do muzyki
analogicznie jak wyżej gdy pliki MP3 kojarzone z programem foobar i nic, w Windows media player wszystko jest ok.
Wracając do pytania mam plik .Avi gdy podpinam do tv pendriva wchodzę w menu odtwarzam i wszystko jest ok, gdy chcę go odtworzyć z PC już się nie da (nie widzi tego pliku na dysku) .
BŁAGAM O POMOC :c31
PS.Bravia 40LX900,PC AMD Athlon 64 X2 6400+(oc), Vista ultimate64,
router wi-fi tp-link(TL-WR340G)

15 ODPOW. 15
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Zajrzyj tutaj i poczytaj o serwerach DLNA.

ruinadekux
Poszukiwacz

aha czyli innymi słowy mówiąc bez media serwera Du...a blada :(
pozwoliłem sobie zadzwonić do sony center K-ce (gdzie był zakupiony tv)
i pan też mi nawijał o czymś takim jak media serwer (TVersity)lecz po zainstalowaniu tego softu miałem problem co z tym fantem dalej zrobić no i skasowałem, a tu widzę że bez tego ani rusz a szkoda bo tv tanie nie było !! swoją drogą jak już sony wypuściło takie fajne 3D tv i można wyświetlać fotki i słuchać muzy dlaczego nie obsługuje plików video i to tych najprostszych(avi) o HD nie wspomnę a o 3D już przemilczę ( mam na myśli przesył wi fi)
W moim przypadku okablowanie nie wchodzi w grę bo kto by puszczał 30 m kabla Hdmi żeby film zobaczyć a i gdzie kupić tak długi kabel i jakie "spadki" by miał gdyby działał !
Jutro spróbuję zainstalować jeden z tych serwerów które opisane są w tematach do których mnie odesłałeś i zobaczymy co się będzie działo mam nadzieje że da rade wrazie czego mam jeszcze drugi komputer z 4 rdzeniowym prockiem on na pewno nie będzie miał problemów :)
Dziękuje za szybką odpowiedź

cogito.
Początkujący

Komputer problemów miał nie będzie ale może się np okazać, że przepustowość łącza jest za mała. A wracając do głównego tematu: jak chciał byś żeby działało wyświetlanie filmów na TV? Bez oprogramowania? Tylko przy użyciu tego co w systemie?

Pozdrawiam
cogito

ruinadekux
Poszukiwacz

cogito napisał(a):

Komputer problemów miał nie będzie ale może się np okazać, że przepustowość łącza jest za mała. A wracając do głównego tematu: jak chciał byś żeby działało wyświetlanie filmów na TV? Bez oprogramowania? Tylko przy użyciu tego co w systemie?cogito

Odpowiem że tak bo czym TV odtwarza film, zdjęcia czy MP3 z pendriva??(musi mieć systemowy odtwarzacz)
moim zdaniem sony robi zbyt ubogi soft i zamiast uprościć użytkownikowi korzystanie z produktu to w tym przypadku jest to niemałe utrudnienie a czy nie prościej i przyjemniej dla nas było by połączyć się z produktem kliknąć kilka razy i zobaczyć film ??

ruinadekux
Poszukiwacz

może ktoś podpowiedzieć gdzie znajdę "instrukcje obsługi" do tego wild media serwera najlepiej taka dla idiotów ?? Bardzo proszę bo zaczęło mnie to przerastać !!

ruinadekux
Poszukiwacz

ps3 rządzi !! wykrył wszystko bez problemu tylko !!: widzi i odtwrza filmy nakręcone aparatem fotograficznym Sony o rozszerzeniu .ts
DZIAŁAM dalej !!!! :c3 :slight_smile:

cogito.
Początkujący

Na forum wild media serwer jest trochę pożytecznych informacji ale tylko po angielsku. Musisz pamiętać przede wszystkim o tym, że programy tego typu mają swoje ograniczenia. Są to produkty niezależne od Sony więc ich działanie i współpraca może być świetna a może też być zupełnie inaczej. Sadam podał link w którym moim zdaniem możesz znaleźć chyba wszystko. Jeśli masz z czymś problem to opisz dokładnie co robisz i jaki jest z tego efekt. Może uda się komuś celniej podpowiedzieć ;-)

Pozdrawiam
cogito

ruinadekux
Poszukiwacz

Pnie i Panowie
Chciałem podziękować za udzieloną mi pomoc !!!!
Znalazłem wyjście z sytuacji dzięki pracownikom Sony center K-ce/Altus.
Polecono mi Serviio DLNA media server i po kłopocie :)
Program znajdziecie na stronie producenta http://www.serviio.org/
(ponoć polecany przez sony)
plusy:
+ prosta instalacja
+ banalna konfiguracja(w razie problemu polecam ten filmik co prawda w języku angielskim ale nawet dziecko się połapie)
http://www.youtube.com/watch?v=BwtBQJadBL8&hd=1
minusy jeszcze nie zauważyłem jestem w trakcie testowania
Pozdrawiam Ruina DE Lux

JaJachu
Nowicjusz

Witam,
wielkie dzięki za ten programik faktycznie prosty i bez problemu filmy na tv ruszyły,
a całe przedpołudnie męczyłem się z ps3 media serwer, który wcześniej chodził z kompem i ps3 na kablu a teraz z tym samym kompem ale po wifi i z nowym tv 40ex720 nie chciał działać,
jak robiłem diagnostykę to pokazywało, że zakończono niepowodzeniem (wykrywało ale nie łączyło),

:c4

WItam,
jeszcze jedna sprawa: jak wygląda temat napisów przez serwer mediów bo próbowałem txt i srt i niestety nie działają, a w ustawieniach nie doszukałem się ustawień,
idzie to zrobić ?