Podziel się wrażeniami!
Witam telewizor to Sony 55HX820, podlaczenie do netu poprzez siec bezprzewodowa, wszystkie opcje internetowe typu przegladarka, serwisy dzialaja, natomiast po nacisnieciu przycisku na pilocie Track ID nic nie zostaje wyszukane. Mam do TV podlaczony dekoder telewizji N, probowlem wyszukac tytul np. ustawiajac na kanale Viva, Eska i nic nie zostalo wyszukane, co moze byc przyczyna?
Witaj,
czy aktualizowałeś oprogramowanie w telewizorze? Najnowsza wersja to PKG3.407EUA. Aktualizacji możesz dokonać poprzez wejście w "Ustawienia" i "Wsparcie dla produktu".
Zaraz po zakupie tv aktualizowalem czyli jakies 1,5tyg temu, nie wiem dokladnie czy akurat jest to t wersja ktora podales ale sprawdze czy nie ma jakis nowych akt.
Ostatnia aktualizacja była 31.08.2011, więc powinieneś mieć aktualną wersję:
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&f=FW_Bravia3407EUA&m=KDL-55HX820
Jaki komunikat pojawia się po wciśnięciu "TrackID" na pilocie?
Dzisiaj rano TV HX820 i 920 pobrały nową wersję oprogramowania PKG3.505 - sprawdzałem działanie Track ID podczas odtwarzania pliku mp3 przez DLNA - połączył się za bazą i odnalazł pliki ale akurat żaden nie był trafiony.
Jak wroce do domu sprawdze, a sadam masz moze mozliwosc wlaczenia jakiegos kanalu ktory nadaje muzyke, i sprawdzenia na nim?
Jedyna możliwość to skorzystanie z BIVL i odsłuchanie radiostacji muzycznych - sprawdziłem działa, poprawnie. Ta mp3 to był kawałek Anny Marii Jopek - pewnie dlatego nie znalazło w bazie.
Aktualizacji niestety nie pobralo mi zadnej i tak samo ID dalej nie dziala, moze to byc wada TV czy raczej nalezy miec nadzieje ze przy nast. aktualizacji zadziala?
Wchodząc przez link który podał Zimny możesz zrobić aktualizację ręcznie, za pomocą pendrive'a. Wtedy będziesz miał pewność, że jest to najnowsza aktualizacja. Analogiczną operację możesz wykonać przez menu "Wsparcie dla produktu" tylko trzeba zwrócić uwagę na to żeby łącze działało i żeby telewizor faktycznie wykonał operację. Jeśli rzeczywiście problem leży po stronie softu to można też spróbować przywrócić ustawienia fabryczne.
Powinno wtedy Track ID działać. Jeśli nie będzie to trzeba będzie pomyśleć o kontakcie z serwisem.
Dla pewności możesz sprawdzić też omawianą funkcję nie tylko na kanałach muzycznych ale np podczas odtwarzania przykładowego pliku mp3 z USB.
Pozdrawiam
cogito
Być może masz wyłączoną opcję automatycznej aktualizacji. Możesz ją włączyć wchodząc w ustawienia -> Wsparcie dla produktu -> "Automatyczne pobieranie oprogramowania -> Wł. Jeśli telewizor ma dostęp do Internetu, możesz kliknąć ma "Aktualizacje oprogramowania" i telewizor sprawdzi i pobierze najnowszą wersję.
Wersję oprogramowania możesz sprawdzić poprzez wejście w opcje "Informacje o systemie". Najnowsza wersja ma oznaczenie: PKG3.505EUA.
Alternatywnie jak wspomniał Cogito, można przeprowadzić instalację ręcznie. Sposób i potrzebny plik znajdziesz pod poniższym linkiem:
http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&f=FW_Bravia3505EUA&m=KDL-55HX820.
Pozdrawiam,
Zimny.