anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z połączeniem internetowym

7038-----
Początkujący

Problem z połączeniem internetowym

Witam serdecznie.
Tak jak w tytule mam problem z połączeniem internetowym na Sony bravia KDL40-EX500. Połączone mam przez switch bezpośrednio w TV i wszystko śmigało. Po pobraniu aktualizacji po prostu nie działa. Pisałem maile do Sony, odpisywali mi żebym próbował automatycznie i ręcznie po wpisaniu swoich danych internetowych lecz po wielu próbach nie przynosiło to żadnych efektów. Bardzo proszę o jakieś wskazówki co z tym fantem zrobić.

Moje IP: 192.168.64.60
Brama: 192.168.64.1
DNS: 194.63.133.4
DNS2: 194.63.132.4

Po wpisaniu tych danych wyskakuje komunikat Połączenie z internetem: zakończone niepowodzeniem.

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Witam
Czy masz pewność, że nie zmieniłeś żadnych ustawień w sprzęcie za pomocą którego korzystasz z internetu?
Czy próbowałeś zresetować w telewizorze ustawienia do fabrycznych?

Pozdrawiam
cogito

7038-----
Początkujący

Tak zrobiłem reset telewizora, następnie wprowadziłem swoje dane i nadal jest ten sam problem. Nic nie zmieniałem w ustawieniach internetu.

cogito.
Początkujący

Możliwe, że doszło do jakiejś drobnej usterki w tv. Niestety sami nic nie zaradzimy. Więcej pomysłów póki co nie mam...

Pozdrawiam
cogito

Zimny_
Użytkownik

Czy rozwiązałeś już tą sytuację? Jaki masz router i czy przydzielanie adresów IP masz automatyczne? Wklej proszę adresy IP jakie otrzymuje Twój komputer (te które są wyświetlane w BRAVIA).