Podziel się wrażeniami!
Witam jestem zainteresowany kinem Sony BDV-E370 pokoj ma jakies 20 m/kw (4*5)
Bardzo fajnie
A jakie masz urządzenia w domu (odtwarzacz, dekoder, coś)? Jesteś zaawansowanym kinomanem?
N-kę i zwykle DVD ciekawia mnie funkcje tego kina ale narazie na sklepie go nie widzialem moze wiesz cos wiecej
Czy wybór kina ciągle aktualny? Kino musi być z Blu Ray?
Informacje na temat tego kina masz tutaj:
http://www.sony.pl/product/hch-systems- ... c/bdv-e370
Zależy Ci na mocnym basie?
Jak najbardziej nie musi byc blu-ray a kino chce zeby odtwarzalo duzo plikow i mialo hdmi a glosniki 5.1
Z ciekawości sprawdziłem różne rozwiązania. Założenia jakie przedstawiłeś (na priv i forum) to do 2 tys, małe głośniki, typ 5.1, duża ilość odtwarzanych formatów plików, pokój 4x5m. Tak naprawdę większość zestawów posiada przynajmniej 2 duże głośniki, więc pod tym warunkiem ilość jest ograniczona...
Jeśli chodzi o formaty, dobrą opcją jest zainwestowanie w sprzęt obsługujący formaty przez USB i DLNA. Tutaj kłania się jeden z fajniejszych zestawów:
BDV-E370 http://www.sony.pl/product/hch-systems- ... nicalSpecs
Zalety to:
- duża ilość czytanych formatów(użyteczne USB, DLNA)
- możliwość podłączenia do bezprzewodowej sieci
- czysty dźwięk
- cena
- dobrej jakości Blu ray
- dość duża moc wyjściowa zestawu
- łatwa obsługa.
Kino to w większości testów uzyskuje noty ok 7-9 punktów na 10 możliwych. Na pewno kino za x tys zł będzie grało lepiej, w tej cenie bardzo fajna propozycja. Moim zdaniem minusem jest brak wejścia HDMI. Dźwięk z telewizora trzeba przesłać kablem optycznym. Wiem, dla niektórych to nie ma znaczenia, ja jednak cenię sobie połączenie HDMI. Oczywiście na dla mnie nie dyskryminuje to tego kina.
Są też inne możliwości, np. złożyć samemu zestaw. Tylko przy kwocie 2 tys zł ciężko jest od razu złożyć lepszy sprzęt. Amplituner i odtwarzacz to już koszt ok. 1400-1500zł. Za 500zł ciężko kupić dobrej jakości głośniki.
Zimny napisał(a):
Moim zdaniem minusem jest brak wejścia HDMI. Dźwięk z telewizora trzeba przesłać kablem optycznym. Wiem, dla niektórych to nie ma znaczenia, ja jednak cenię sobie połączenie HDMI. Oczywiście na dla mnie nie dyskryminuje to tego kina.
Skoro tak, to nie mam wątpliwości