Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum oraz TV Sony wiec proszę o wyrozumiałość
Chciałbym podłączyć TV do PC za pomocą kabla Ethernet ale bez używania routera(nie zależy mi na www tylko na dostępie do zasobów PC)
Posiadam w kompie 2 karty sieciowe - jedna podłączona do modemu kablówki czyli www, a druga chciałbym właśnie wykorzystać do połączenia z DLNA.czy jest to możliwe,nigdzie nie mogę znaleźć odp?
Pozdrawiam
Witaj
korzystanie z zasobów komputera (filmy, zdjęcia, muzyka) przez połączenie sieciowe jest możliwe z wykorzystaniem technologii DLNA. Musisz jedynie zainstalować na komputerze odpowiedni serwer, który obsłuży to połączenie. Możesz korzystać z Windows Media Player (ma ograniczenia jeśli chodzi o odtwarzanie filmów), PS3 Media Serwer, Wild Media Serwer itp. Opis programów i szczegóły połączenia masz w tym dziale:
http://www.forum.sony.pl/viewforum.php?f=230
W razie pytań pisz.
Pozdrawiam,
Zimny.
Super dzięki za odp.zaczynam testować
Powodzenia!
Udalo sie podlaczyc za pomoca Wild Server ale kwadraty sa podczas wyswietlania filmow podejrzewam ze musze jeszcze kombinowac w ustawieniach bo wczoraj podlaczylem zobaczylem ze dziala i poszelem spac
Wszystko działa już jak należy,dzięki za pomoc.
Mam jeszcze pytanie udalo mi sie skonfigurowac polaczenie poprzez PS3 ale zauwazylem jedna sprawe i nie wiem w czym problem: ucina filmy, przyklad: odpalam film poprzez TV zaczyna sie super az nagle podczas odtwarzania zaczyna odtwarzac w polowie filmy,serialu.
Czy ktos moze wie o co chodzi??moze jakis blad w konfguracji 😕
Dziwna sytuacja, nigdy to mi się nie zdarzyło - a już trochę czasu korzystam z PS3 MS. Może spróbuj to ponownie zainstalować i skonfigurować...