anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40NX700W - trzaski obudowy

profile.country.pl_PL.title
Fabio-----
Początkujący

KDL-40NX700W - trzaski obudowy

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i zgłaszam sie do Was z takim problemem.
Niedawno nabyłem telewizor Sony jak w tytule. Problem jest tego typu ze odbiornik po około tygodniu użytkowania zaczął wydawać z siebie irytujące trzaski zaraz po jego włączeniu. Nie ustają one nawet przez jakiś czas po jego wyłączeniu. Podejrzewam, że poprostu plastikowa obudowa podrzas nagrzewania/stygnięcia wydaje takie dźwięki. Jest to dla mnie dość uciążliwe, szczególnie daje sie we znaki rano bądz wieczorami, gdy jest ogólne wyciszenie hałasów środowiskowych i słychac jedynie dzięk z kina połaczone z trzaskami. Rozumiem, że każdy z plastików w monitorach czy tv wydaje takie sporadyczne pytania, ale w moim egzemplarzu tv jest to naprawde NIE sporadyczne, mozna powiedzieć ze wraz z jego włączeniem zaczyna sie kącert pykania i trzasków. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Dziękuje z góry za zaangażowanie w temat i za odpowiedzi. Pozdrawiam

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie no, nie przesadzajmy - aż tak źle nie jest. Z moich informacji w większości krajów jest mniej okularów niż chętnych. Może nikt się nie spodziewał takiego boomu na te produkty. Moim zdaniem spadek ceny, ulepszenia zastosowane w tych okularach mogły spowodować taki efekt.

profile.country.PL.title
yiabol
Poszukiwacz

Czy trzaski/pykanie pojawiały się po ok 10 minutach od wyłączenia tv?