Podziel się wrażeniami!
Witajcie
Mam KDL-37EX401 i podpiętego do niego kablem HDMI Maka Mini. Rozdzielczość na maku ustawiona na 1080p PAL 50Hz. Niby wszystko OK jednak dookoła wyświetlanego ekranu jest czarna ramka - czyli obraz z maka nie wypełnia całego ekranu.
W modelu KDL-32EX500 wszystko było poprawnie.
Aha.. w ramach testów podpiąłem go poprzez VGA i przelotkę DVI w mini i wszystko jest OK. Z tym, że zauważyłem, że Mac identyfikuje rozdzielczość nie jako 1080p a już jako 1920x1080.
Pomożecie rozwiązać mój problem?
Witaj,
jeśli telewizor wykrywa komputer jako komputer (czasami wykrywa jako normalne urządzenie), z poziomu telewizora musisz wejść w "Ustawienia ekranu" i tam w polu wyświetlania zaznaczyć "Wszystkie piksele". Drugą opcją jest korekta z poziomu komputera. Sposób korekcji jest inny w zależności od rodzaju karty graficznej. Jaką masz u siebie?
Zimny napisał(a):
Witaj,
jeśli telewizor wykrywa komputer jako komputer (czasami wykrywa jako normalne urządzenie), z poziomu telewizora musisz wejść w "Ustawienia ekranu" i tam w polu wyświetlania zaznaczyć "Wszystkie piksele".
Zimny napisał(a):
Drugą opcją jest korekta z poziomu komputera. Sposób korekcji jest inny w zależności od rodzaju karty graficznej. Jaką masz u siebie?
Ja widzę inne różnice w połączeniu kablem HDMI-DVI i D-sub (VGA). Moim zdaniem bardziej komfortowe do oglądania filmów, grania itp jest połączenie cyfrowe - czyli HDMI-DVI. Połączenia D-sub staram się używać do pracy z tekstem, Internetu itp.
W tym przypadku być może trzeba skorygować sygnał wyjściowy z komputera... Nie znam MACa, ciężko coś zdziałać - ale zobaczę - może jakiś znajomy ma podobne rozwiązanie.
fascik napisał(a):
Zimny - dziękuję jeszcze raz za pomoc.
Zimny napisał(a):
Ja widzę inne różnice w połączeniu kablem HDMI-DVI i D-sub (VGA). Moim zdaniem bardziej komfortowe do oglądania filmów, grania itp jest połączenie cyfrowe - czyli HDMI-DVI. Połączenia D-sub staram się używać do pracy z tekstem, Internetu itp.
W tym przypadku być może trzeba skorygować sygnał wyjściowy z komputera... Nie znam MACa, ciężko coś zdziałać - ale zobaczę - może jakiś znajomy ma podobne rozwiązanie.