Podziel się wrażeniami!
Hej,
ostatnio w BluRay S370 pojawila sie mozliwosc ogladania roznych programow online z TVN. Rewelacyjna sprawa ale mam problem z formatem obrazu. Niby wszystko nadawane jest w 16:9 a ja mam "splaszczony" obraz. Po przestawieniu na Zoom nadal mam splaszony. To samo zauwazylam z niektorymi filmami DivX. Niby nadawane w 16:9 a obrazy sa splaszczane i sa czarne pasy od spodu i na gorze. Jakies sugestie? (ustawione jest na wide ani zoom ani smart nie pomaga rozwiazac problem innych opcji nie mam).
Niestety niektóre filmy są kręcone w innym formacie. Jest to format kinowy chyba 2.35:1. Nie jest to 16:9, stąd te paski. Podobnie jest w kinie, również masz produkcje z paskami u góry i od dołu...
Problem sama rozwiązałam. Okazało się, że w BluRay był obraz ustawiony na 4:3, po przestawieniu jest wszystko ok. Poza tym pisałam, że kłopot był właśnie z filmami kręconymi w 16:9 nie innymi formatami, a obraz był spłaszczony, a nie tylko dodane paski. Ludzi mniejsi i grubsi byli Ale już nie są
No widzisz.. Złośliwość rzeczy martwych... Czasami jedna funkcja potrafi wiele namieszać...