Podziel się wrażeniami!
Witam.Widze ze są tu osoby znające się na tv. i mam pytanko, mam zamiar sobie kupic KDL-32BX400 moze ktos doradzi czy jest to dobry wybór. Robert.
W S470 może być włączona opcja "szybki start" proszę spróbować ją wyłączyć.
A co do CD jeśli to poważny CD (dodatkowo np. ES) to śmiało podłączać ekranowanym dobrej jakości chinchami. Jeśli to jakiś zwykły CD to można optykiem pod inne złącze (zresztą one są konfigurowalne z poziomu menu z tego co pamiętam).
Dzięki za podpowiedz faktycznie włączona była opcja szybki start wyłaczyłem i jest zimny a co do cd to mam sony CDP-XE800 mam go juz 10 lat i gra dalej a czy on jest powazny niewiem ocen sam.
Proponuję przetestować jedno i drugie rozwiązanie. Chodź przy takim sprzęcie wyjście 2xchinch powinno być bardzo dobrej jakości.
Dzięki za podpowiedz napewno sprawdze obie opcje.
Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
Od paru dni jestem szczęśliwym użytkownikiem tego telewizorka. Mam takie 2 pytania odnośnie użytkowania:
1. Czy istnieje możliwość wyłączenia jakoś tego białego napisu SONY podczas uruchomiania TV? Co prawda nie przeszkadza to aż tak bardzo, jednak jakiś czas trzeba odczekać zanim pojawi się program, około 10 sek
2. Czy istnieje możliwość włączenia napisów do filmów odtwarzanych z USB? (pendrive, dysk zewnętrzny). Filmy odtwarzane są super, jednak nie wyświetla w nich napisów Zrobiłem aktualizację oprogramowania i jak oglądam film, gdy nacisnę na pilocie przycisk to wyskakuje opcja Napisy: funkcja niedostępna.
Z góry dzięki za odpowiedź.
to jak, odpowie ktoś, a zarazem rozwieje moje wątpliwości?
Pomocy!
ad.1 Niestety nie ma takiej możliwości.
ad.2 Poszukaj na forum - było już sporo podobnych tematów. Generalnie dużo zależy od formatu pliku, nazwa pliku z napisami musi być tej samej nazwy itp. Generalnie często polecane jest zintegrowanie napisów z filmem.
Witaj, co do drugiego punktu. Napisy muszą mieć taką samą nazwę jak film i powinny być w formacie .txt
Cześć,
Dzięki za pomoc. Oczywiście wiem, że napisy i film muszą być tak samo nazwane, jednak mimo tego też ich nie wyświetla. Próbowałem również z napisami w formacie .srt lecz też bez powodzenia