Podziel się wrażeniami!
1. często reakcja z opóźnieniem na działanie z pilota - np. podgłośnienie niby nie działa i nagle wchodzi na 50-100%
2. często występuje brak głosu -pomaga wyłączenie/reset
3. niestabilna praca z ampl. Denon po HDMI ARC - inny TV Panasonic nie ma takiego problemu z tym ampl. -objawy:
-po podaniu napięcia (na listwę lub powrót po braku) TV inicjuje załączenie ampl. (nawet w nocy!)
-często na Sony nie pojawia się menu konfi z ampl.
- ampl. nie zawsze rozpoznaje automatycznie dźwięk z TV (np. z Netflixa)
-muli na aplikacjach
Dzieje się tak pomimo, ze BT i sterowanie głosowe od początku wyłączone, bo byłoby pewnie jeszcze grzej. Wymaga ciągłego resetu!. Opieram się przed powrotem do ustawień fabrycznych, bo mam obawy o utratę kalibracji i wszystkich wprowadzonych kont/haseł, itp. Nawet codzienne wyłączanie listwy na noc nie pomaga 😞 Poradźcie coś proszę, bo to jakieś nieporozumienie ze strony SONY...
Na niestabilne zachowanie amplitunera może pomóc wyłaczenie Bravia sync.
Opóźnienie reakcji na regulacje głośności miła poprawic podobno aktualizacja. mam ten sam problem ale starszy TV i nie łapał sie na poprawkę.
Nie mogę znaleźć i wyłączyć "Bravia sync" -gdzież t jest?
OK, znalazłem, super sprawa, bo sa ustawienia w obydwu kierunkach:
https://helpguide.sony.net/gbmig/C5651001/v1/pol/brsyncset_europe_co.html
A co do braku głosu po włączeniu telewizora to mi pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej telewizora.
Niestety Łapie brak głosu na głośnikach TV co kilka dni 😞 pomimo codziennego wyłączania z gniazdka na noc.
Czyszczenie pamięci robię właściwie ciągle -rodzina sie śmieje co to za badziewie to Sony -kpina!
Ciekawostka: brak głosu dot. wzmacniacza TV, bo sygnał do aplitunera idzie i mogę słuchać na zestawie kinowym -zauważyłem to dopiero niedawno, o co chodzi?